Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megmozgatnak az interaktív videojátékok

Smart home

Megmozgatnak az interaktív videojátékok

Egy új kutatás szerint számos Nintendo Wii játék jó hatással van az edzettségre, a videojátékok új generációja felállít ülésből és átmozgat.

Elizabeth DiRico sportfiziológus olyan főiskolásokat vizsgált, akik Wii-sportjátékokat játszottak és kijelentette, bár a videojátékok nem pótolhatják a hagyományos testedzést, azonban megadhatják a kezdő lökést a sportoláshoz. Az új játékokkal nemcsak ülni és a joysticket mozgatni kell, hanem fel kell állni és mozogni, például táncolni kell vagy utánozni a sportolók mozgását.

A Nyugat-Floridai Egyetem doktorandusza, Lucas A. Willoughby munkatársaival 44 60 év feletti embert tanulmányozott, akik egy nyugdíjasklubban a Wii bowlingot játszották és kiderült, hogy a játék során a résztvevők pulzusa 40 százalékkal emelkedett és sokan arról számoltak be, hogy nagyon élvezték a játékot. Az eredmények “azt mutatták, hogy az idősek lelkesebbek lettek és megfiatalodtak, sokkal jobb fizikai állapotba kerültek, mint kezdetben voltak” – mondta el Willoughby. “Újra gyerekeknek érezték magukat.” Sokan barátaikat is elhívták játszani és bajnokságokat is rendeztek.

DiRico vizsgálatában a főiskolások háromféle játékot játszottak: ökölvívást, teniszt vagy aerobikot, utóbbi kettő csak könnyű mozgást jelentett, azonban az ökölvívás felért egy lassabb kocogással.

Az eredményeket az Amerikai Sportorvosok Társaságának múlt havi éves gyűlésén, Seattle-ben ismertették.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés