Connect with us

Hirdetés

technokrata

Majdnem megtiltották a Wii árusítását Amerikában

Smart home

Majdnem megtiltották a Wii árusítását Amerikában

Megegyezett a Nintendo és a Hillcrest Laboratories egy olyan szabadalmi vitában, amely a Wii játékkonzolok amerikai importjának a tilalmát eredményezhette volna.

A Hillcrest Laboratories a játékok mozgásérzékeny irányítására használható technológiával kapcsolatos szabadalmainak a jogtalan használatáért perelte be a Nintendo-t az Egyesült Államokban. A cég a szabadalomsértések miatt a mozgásérzékeny kontrollerrel irányítható Wii játékgépek amerikai forgalmazásának a tiltását kérte az ügyben döntő Nemzetközi Kereskedelmi Bizottságtól. A szervezet döntését ma hozták volna nyilvánosságra, a két cég azonban megegyezett az ítélet kihirdetése előtt.

A megállapodást részleteiről egyik vállalat sem nyilatkozott. A Nintendo továbbra is tagadja, hogy jogtalanul használta volna a Hillcrest szabadalmait, az amerikai cég szóvivője pedig nem árulta el a sajtó képviselőinek, hogy a Nintendo végül fizetett -e azoknak a technológiáknak a használatáért, amik a szabadalmi vita részét képezték.

Az amerikai import tilalom rendkívül nehéz helyzetbe hozta volna a Nintendo-t. Idén a második üzleti negyedévben a Wii konzolok eladásai 55 százalékkal estek vissza az előző év hasonló időszakához képest. A Wii visszaesés ellenére egyébként továbbra is a legkeresettebb játékgépnek számít Amerikában, ahol az NPD adatai szerint az előző hónapban 252500 Wii, 202900 Xbox és 121800 Playstation konzolt értékesítettek az előző hónapban, írja a Bloomberg. 



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés