Connect with us

Hirdetés

technokrata

Húsz éves a Game Boy

Smart home

Húsz éves a Game Boy

Húsz évvel ezelőtt jelent meg a Nintendo marokkonzolja, melyből azóta több mint kétszázmillió darabot étékesítettek.

A Nintendo Game Boy húsz évvel ezelőtt, 1989 áprilisában jelent meg. Ez volt a világ első hordozható konzolja, amiben cserélni lehetett a játékokat, és négy ceruzaelemmel, akár 35 órán át is lehetett játszani vele. Az első példányok nyolcezer jenbe kerültek, ami mai árfolyamon körülbelül húszezer forintnak felel meg.

“A gyerekek nagyon boldogok voltak, hogy az iskola és különóra között, utazás közben játszhattak a vonaton. A konzol annak köszönheti a sikerét, hogy a Nintendo megértette a fiatalok igényeit. A kor játékgépeit a televízióhoz kellett kötni, és többségükhöz csak sport és verekedős játékokat adtak ki, amikkel két ember szórakozhatott a legjobban egyszerre. A Game Boy, melyre elsőként olyan játékok jelentek meg, mint a Tetris, vagy a Pikachu, újfajta játéktípusokat keltett életre. A feladatok és a missziók a számítógépes játékokban ezután sokkal összetettebbé váltak.” – nyilatkozta az évforduló kapcsán Hirokazu Hamamura Enterbrain játékkiadó vezetője az AFP-nek.

A Game Boy különböző verzióiból 118 milliót, a nyolc éve megjelent Game Boy Advance-ból pedig 81 milliót értékesítettek világszerte. A Nintendo-nak azóta, a Gameboy-t követő marokkonzoljával, a két képernyős DS segítségével is sikerült hasonló mértékű sikereket elérnie, és erre már felnőtteket megcélzó és oktatási célú szoftvereket is adtak ki, és sok japán iskolában nyelvoktatáshoz és a kanji karakterek tanításához is használják. “Szeretnénk elérni hogy minden iskolás tanuló a mi játékgépeinket használja. Sokat kell majd küzdenünk a cél megvalósításáért, mert a tanárok hosszú éveken át ellenségnek tekintették a termékeinket.”- nyilatkozta róla Satoru Iwata a Nintendo vezérigazgatója.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés