Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fotelből sportolnak a nyugdíjasok

Smart home

Fotelből sportolnak a nyugdíjasok

Egyre több amerikai nyugdíjas játszik különféle játékokkal a Nintendo Wii konzolján. Legyen szó akár boxról, vagy 2.-ik világháborús játékról az idősebb generáció is nagyon élvezi a japán cég interaktív konzolját.

Nem ismerek más olyan digitális technológiát, mely lehetővé tenné a nagyszülőknek és az unokáknak, hogy együtt játszanak – közölte Mike Hickey, a Janco Partners játékelemzője.

A tavalyi év során az 50 év felettiek 26 százaléka játszott videojátékokkal, ez 9 százalékkal magasabb mint 1999-ben volt – derül ki az Entertainment Software Association (szórakoztató szoftverek szövetsége) adataiból. Az idősebb generáció között is egyre népszerűbbek a videojátékok. Az amerikai nyugdíjas otthonokban, például San Bernardino megyében fitness órákat tartanak nyugdíjasok számára, ahová az otthonok 58-85 éves lakói egyre növekvő érdeklődéssel járnak el – írja a Bloomberg.

A Dél-Karolinai egyetem rehabilitációs laborja kutatást végez Stacy Fritz vezetésével annak kiderítésére, hogy vajon a Wii-vel segítségével történő aktív tevékenység milyen hatással van az idősek egészségére, és segít-e a szélütés utáni felépülésben. Ha bebizonyosodik a pozitív hatás, akkor ez óriási előrelépés lehet a rehabilitáció és a fizikai aktivitás felgyorsításában – mutatott rá Fritz. Korábban a Mayo klinika kutatói arra próbáltak választ találni, hogy vajon a mozgás-alapú videojátékok segítenek-e a gyerekkori elhízás lekűzdésében.

A Wii 2006-os piacra dobása óta 15,4 millió darabot adtak el az USÁ-ban az NPD Csoport adatai szerint.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés