Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csökkenti beruházásait a Panasonic

Smart home

Csökkenti beruházásait a Panasonic

A Panasonic, a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai gyártója 23 százalékkal csökkenti beruházásait a két lapos-képernyő gyárában a továbbgyűrűző gazdasági válság miatt kialakult keresleti visszaesésre válaszul.

Az Osakai központú Panasonic a tervezett 5,7 milliárdról 4,9 milliárd dollárra csökkenti költségeit 2012-ig bezárólag. A két érintett gyár Amagasaki és Himeji városokban találhatók Japánban – értesült a Bloomberg hírügynökség.

A Panasonic ezzel belépett a többi nagy gyártó nyomdokába, akik már korábban csökkentették termelésüket a gazdasági válság miatt kialakult áresés következtében. A cég azt tervezte, hogy 15,5 millió plazma és LCD tévét fog értékesíteni a fejlődő országokban az április elsejével kezdődő új pénzügyi évében, 50 százalékkal többet mint egy évvel korábban.

Az LCD tévék iránti kereslet 13 százalékkal 117 millió darabra fog emelkedni a 2009-es évben – derül ki a Daiwa kutatóintézet felméréséből. Az digitális audio-vizuális termékek árai évente 20-30 százalékkal csökkennek – mutatott rá a kutatás.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés