Connect with us

technokrata

Csökkenti beruházásait a Panasonic

Smart home

Csökkenti beruházásait a Panasonic

A Panasonic, a világ legnagyobb szórakoztató elektronikai gyártója 23 százalékkal csökkenti beruházásait a két lapos-képernyő gyárában a továbbgyűrűző gazdasági válság miatt kialakult keresleti visszaesésre válaszul.

Az Osakai központú Panasonic a tervezett 5,7 milliárdról 4,9 milliárd dollárra csökkenti költségeit 2012-ig bezárólag. A két érintett gyár Amagasaki és Himeji városokban találhatók Japánban – értesült a Bloomberg hírügynökség.

A Panasonic ezzel belépett a többi nagy gyártó nyomdokába, akik már korábban csökkentették termelésüket a gazdasági válság miatt kialakult áresés következtében. A cég azt tervezte, hogy 15,5 millió plazma és LCD tévét fog értékesíteni a fejlődő országokban az április elsejével kezdődő új pénzügyi évében, 50 százalékkal többet mint egy évvel korábban.

Az LCD tévék iránti kereslet 13 százalékkal 117 millió darabra fog emelkedni a 2009-es évben – derül ki a Daiwa kutatóintézet felméréséből. Az digitális audio-vizuális termékek árai évente 20-30 százalékkal csökkennek – mutatott rá a kutatás.Szólj hozzá!

További Smart home

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin