Connect with us

Hirdetés

technokrata

Teszt: i-gotU – GPS-es utazási blog készítő

egyéb kütyük

Teszt: i-gotU – GPS-es utazási blog készítő

Ez a Gigatel által forgalmazott ˝nyomkövetős˝ termék digitális fényképezőgépekhez és kamerás mobilokhoz egyaránt remek kiegészítő.

Az i-gotU nevezetű okosság nem más, mint egy multifunkciós GPS-es készülék. A termék lelke egy alig 47x29x12 milliméter méretű és 21 gramm tömegű dobozka, melyben egy remek kis SiRFstar III GPS-vevő teljesít szolgálatot. Ez a parányi berendezés folyamatosan rögzíti az aktuális tartózkodási helyünket, mely aztán egy PC-n könnyen össze-szinkronizálható az adott helyen készített fényképeinkkel, így módon pedig egy fotókkal gazdagon illusztrált utazási blog hozható létre. Ez a blog a későbbiekben természetesen egyszerűen megosztható a barátokkal és ismerősökkel.

Az USB 1.1 interfészes GPS-modulhoz egy kis dokkoló állomást is kapunk, mely az adatátvitelen kívül többek közt a 230 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor töltésére is alkalmas. Megjegyzendő, hogy a készülék akár hagyományos GPS-vevőként is használható: a GT-100-as alapmodellben nincs, a GT-200-as testvérmodellben viszont már Bluetooth is van.

Az i-gotU vevőkészüléke vízálló és -10 +50 Celsius fokos hőmérséklet tartományban üzemképes. Vicces felhasználási lehetőség: a gyártó ajánlása szerint a készülék akár kutyánk nyakörvére is felcsatolható, mely aztán rögzíti a házi kedvenc aznapi útvonalát, ami pedig a nap végén az otthoni számítógépen (Google Maps, Google Earth) könnyen kielemezhető. Merre csavargott a blöki és hol ásta el a csontot? Nem titok többé!



Szólj hozzá!

További egyéb kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés