Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem lesz többször fagyasztott jégkrém

Smart home

Nem lesz többször fagyasztott jégkrém

Sokan találkoztak már azzal a förtelmesen rossz ízzel, amelyet a leolvadt jégkrém újrafagyasztását követő fogyasztáskor érezhetünk a szánkban.

Egy apró, de hasznos eszközt fejlesztett a 3M a szűk hőmérsékleti tartományban tárolható és szállítható áruk hőmérsékleti körülményeinek ellenőrzésére. A kisméretű, könnyen kezelhető készülék ára néhány ezer forint, mégis milliós szállítmányok sorsa múlhat rajta.

Számos áru akad a logisztika világában, melyet csak szigorúan szabályozott hőmérsékleti tartományban szabad szállítani. Nemcsak a különböző hűtött és fagyasztott élelmiszerekre kell gondolni, hanem azokra a termékekre (folyadékok, egyes építőanyagok, stb.) melyeket szállítás közben sem szabad fagynak vagy extrém melegnek kitenni. Nem egyszer azonban vita alakul ki a szállító és az áru tulajdonosa között arról, hogy az állagváltozás a nem megfelelő szállítás miatt alakult-e ki.

Ezen vitás kérdések eldöntését segítheti, illetve a hűtési-fűtési lánc ellenőrzését szolgálja a 3M TL20 néven a közelmúltban megjelent hőmérsékletregisztere. A készülék akár 12 ezer idő- és hőmérséklet adat rögzítésére képes minimum 1 perces mintavételi gyakorisággal, ahol a rögzített adatok numerikusan és grafikusan egyaránt megjeleníthetők, és Excel táblába egy gombnyomással konvertálhatók. A beállított kritikus határértékek túllépését a program grafikusan és numerikusan is kijelzi, de a készüléken villogó piros jelzés is figyelmeztethet (beállítástól függően). Igazodva a vevői igényekhez, a TL20 kalibrálással is elérhető.



Szólj hozzá!

További Smart home

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés