Connect with us
Hirdetés

technokrata

Lengyelország zöldebb, mint valaha

E-Környezetvédelem

Lengyelország zöldebb, mint valaha

Lengyelország zöldebb, mint valaha

100%-ban megújuló energiával működteti gyárait és irodáit a 3M

A 3M 2019 óta tagja a RE100-nak, annak a globális kezdeményezésnek, amelyet a The Climate Group hozott létre a fenntartható fejlődésért, és amely olyan vállalatoknak segít, amelyek célja a megújuló energia 100%-os kihasználása és a légkörbe történő szén-dioxid-kibocsátás csökkentése.

2021. január 1-jétől pedig már a 3M lengyelországi gyárai és irodái is 100%-ban megújuló villamos energiával működnek, így a zöld energia segítségével akár több, mint 12 000 terméket is elő tudnak állítani. A megújuló energiaforrásokra való áttérés továbbá lehetővé tette a vállalat számára, hogy jelentősen csökkentse szén-dioxid-kibocsátását.

A RE100-hoz való csatlakozásakor a 3M 100%-osan elköteleződött céljai mellett, ennek köszönhetően rövid időn belül sikerült elérnie, hogy a vállalat valamennyi helyszínén felhasznált villamos energia megújuló forrásokból származzon. Stratégiája alapján 2025-re a teljes, világszerte felhasznált energiamennyiségének legalább 50 százalékát megújuló energiából szeretné fedezni.

Globális céljai elérésének érdekében kulcsfontosságú szerepet játszott, hogy 2021-től a lengyelországi termelési tevékenységeket teljes mértékben megújuló energiaforrás látja el.

 „A fenntartható fejlődés és a helyi közösségek gondozása egyaránt kiemelt fontosságú számunkra”

– nyilatkozta Anthony Crawford, a 3M kelet-európai régiójának gyártási igazgatója.

  “A tiszta energia vásárlása a fenntartható fejlődési stratégiánk másik eleme, amelynek köszönhetően támogatjuk a zöld források fejlesztését is

– tette hozzá.

A lengyelországi Wrocławban található a 3M egyik legnagyobb termelőközpontja, valamint a 3M Global Service Center, további üzemei Rabka és Janinów településeken, a 3M Poland központi irodái pedig Kajetanyban, Varsó közelében. Összesen több, mint 12 ezer féle 3M terméket állítanak elő az autóipar, az orvosi, az élelmiszeripar, az elektromos, a fogyasztói és a légi közlekedési ágazat számára egyaránt. 2021-től azonban mindezt 100%-ban zöld energia felhasználásával is képesek már előállítani. Ez az energia az országban található szél- és naperőművekből származik. A 3M lengyelországi gyáraihoz és irodáihoz szállított zöld energia mennyisége hozzávetőlegesen 60 gigawattóra, a 100%-os zöld villamos energia vásárlása melletti elköteleződés pedig így több, mint 47 ezer tonnával csökkentheti a szénforrásokból előállított energia mennyiségét. A vállalat célja továbbá, hogy ezt a számot a következő 10 évben megközelítőleg 700 ezer fölé emelje.

A 3M elkötelezettsége a megújuló energiák iránt a vállalat globális stratégiájának része, amely védi az éghajlatot, és ösztönzi az innovációt az ipar szén-dioxid-mentesítésére az ökolábnyom minimalizálásának érdekében. A vállalat évek óta olyan beruházásokat hajt végre Lengyelországban, amelyek korszerű termelési megoldások bevezetésével szorítják vissza az áram- és gázfogyasztást, melyet 2015 óta 20%-kal sikerült csökkentenie.

További E-Környezetvédelem

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés