Connect with us

Hirdetés

technokrata

Biztonságos adattárolás vállalatok számára? Nem lehetetlen!

Dotkom

Biztonságos adattárolás vállalatok számára? Nem lehetetlen!

A Kingston Enterprise SSD-i kiváló választás kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Döntéshozatalkor vegyük figyelembe a széleskörű terméktámogatást is!

A vállalatok működésük során folyamatosan törekednek a hatékonyság növelésére és a költségek csökkentésére. Ezek a törekvések gyakran kihatással vannak a szervezetek IT infrastruktúrájának kialakítására is. A Kingston Technology vállalati fejlesztései hathatós támogatást nyújtanak az optimalizálás során, legyen szó szaktanácsadásról vagy kifejezetten szervezeti célokat szolgáló memóriák kiválasztásáról és használatáról.

 

Határ a csillagos ég

A tárhelyek iránti igény folyamatosan nő. Az Intel előrejelzései szerint 2015-re összesen több mint 15 milliárd készülék csatlakozik majd az internetre, és minden csatlakoztatott eszköz mögött egy adatközpont áll. A szerverek memóriasűrűsége egyre nő: 2011-ig az Intel Xeon 5600 sorozat maximum 288 GB kapacitást tudott támogatni, az új Xeon E5 modellek azonban már egészen 1.536 TB, a felsőkategóriás Xeon E7 pedig akár 3.072 TB támogatására alkalmas. Egyre nagyobb szükség van tehát a hatékony szerver memória megoldásokra.

 

Melyiket, és hogyan?

Nem mindegy azonban, milyen megoldást választ egy szervezet, és milyen konfigurációban. A szerverek esetében a testre szabott memóriakonfiguráció kiválasztása ugyanannyira fontos, mint a megfelelő gyártó kiválasztása. A Kingston Technology a legnagyobb független memóriagyártóként sokféle nagy név OEM beszállítója, a notebookoktól a világ legfontosabb adatközpontjainak szervereiig mindenfelé találkozhatunk az általa készített komponensekkel. A vállalat a modulok és kitek tervezése során nem általánosan használt megoldásokat, hanem kifejezetten az adott szerverekbe illő, azokkal legjobb hatékonyságot elérő komponenseket tervez. Ennek érdekében a modulokat saját, szigorú szabványai alapján teszteli, akár három hónapon át, éles körülmények között.

A Kingston mérései szerint a jól megválasztott szervermemória-konfiguráció a közvetlen költségek mellett hatással lehet a közvetett költségekre is, mint például a működtetés során felhasznált energia vagy a hűtés. Különösen fontos ez abban az esetben, amikor a fizikai szerver hardverek mennyiségét akarjuk csökkenteni, a virtualizációs technológiák kihasználásával. A konfiguráció kiválasztásakor például dönthetünk úgy, hogy a kapacitásra helyezzük a hangsúlyt – ez akkor hasznos, ha több virtuális gépet szeretnénk futtatni a rendszerben. Más konfigurációt kell azonban választanunk akkor, ha a teljesítménynövelésen van a hangsúly, tehát ha azt szeretnénk, hogy a szerveren minél több műveletet lehessen végrehajtani percenként. Megint más összeállításra van szükségünk, ha az energiahatékonyság áll a központban, azaz meghatározott munkaterheléseket kell végrehajtania a rendszerünknek, a lehető legalacsonyabb energiafelhasználás mellett.

Számos szervezet csak akkor fordít figyelmet a szervereik működésére és hatékonyságára, ha valamilyen probléma lép fel. Azonban a nem megfelelő memóriakonfiguráció akadályozhatja a vállalatokat üzleti céljaik elérésében, és megnehezítheti az alkalmazkodást a változó elvárásokhoz. Éppen ezért érdemes megelőző jelleggel is felmérni, hogy a meglévő memóriakonfiguráció valóban a legoptimálisabban szolgálja-e a szervezet aktuális igényeit.

 

Személyre szabott tanácsadás

A meglévő rendszer felmérése, illetve az igényeknek megfelelő memóriakonfiguráció kiválasztása összetett feladat. Ehhez nyújt segítséget a nemrégiben indult KingstonConsult szolgáltatás, amelynek keretein belül az ügyfeleket a Kingston szerverkonfigurációra szakosodott szakértője keresi fel, aki diagnosztizálja a meglévő szerverpark felépítését, és javaslatokat tesz annak üzleti céloknak megfelelő beállítására. Az ingyenes szolgáltatás egyúttal magában foglalja a koncepció értékeléséhez kapcsolódó tesztelést, a konfigurálást és a műszaki oktatást éppúgy, mint a rendszeres, a legújabb technológiákat biztosító műszaki frissítéseket.

E, mint Enterprise

A szervezetek költségoptimalizálásának és hatékonyságnövelésének egyik alappillérét jelenthetik a kifejezetten a vállalati igények kielégítésére tervezett mozgóalkatrész nélküli meghajtók. A Kingston tavaly indította útjára E sorozatú SSD családját, amelynek tagjait elsősorban szerverekbe szánják. A Kingston SSDNow E100 modell biztosítja a vállalatok számára a nagy adatmennyiségek és a virtualizációs kezdeményezések támogatásához szükséges teljesítményt. Ráadásul a termék akár tízszer tartósabb és megbízhatóbb teljesítményt nyújt a belépő szintű SSD-knél. Mindent összevetve, a meghajtó figyelemre méltó IOPS-teljesítményével, tartósságával, megbízhatóságával és az áramkimaradást kiküszöbölő megoldásával kiváló választást jelent az olyan adatközpontok számára, ahol elengedhetetlen a megszakítás nélküli működés.

A számok önmagukért beszélnek

A vállalati felhasználásra szánt meghajtók hatékonyságát mérések is igazolják. Egy nemrégiben elvégzett Kingston Enterprise SSD-ket hagyományos merevlemez-meghajtókkal (HDD) összehasonlító, virtuálisadatbázis-teljesítményen alapuló teszt kimutatta, hogy egy 24 merevlemez-meghajtót tartalmazó külső tömböt mindössze hat belső SSD-meghajtóra cserélve akár 91,8 százalékkal nőhet az adatbázis összesített teljesítménye. Az energiafogyasztás üresjáratban és adatbázis munkaterhelés alatt is azt mutatta, hogy a Kingston SSD-meghajtók a merevlemez-meghajtóknál akár 51 százalékkal kevesebb energiát fogyasztottak, wattonkénti teljesítményük pedig 184,2 százalékkal volt magasabb.

A kanadai székhelyű, web hosting szolgáltatásokkal foglalkozó Peer 1 Hosting vállalat már használja a Kingston E-sorozatának több modelljét is, a tapasztalataik pedig várakozáson felüliek. A megoldások 99,9 százalékos rendelkezésre állást biztosítanak, az I/O benchmark teszteken pedig kiemelkedő, 50 000 és 60 000 közötti eredményeket értek el.

 

Mindenre kiterjedő támogatás

A Kingston a termékek megvásárlását követően is támogatja a felhasználókat. A KingstonCare teljes körű garanciális szolgáltatást nyújt, amely kiterjed az ingyenes kiszállásra, illetve az esetleges cserealkatrészek 24 órán belüli biztosítására.

A Kingston ezeken a szolgáltatásokon keresztül olyan támogatást kínál a vállalatok számára, amellyel azok megfelelhetnek a folyamatosan fejlődő és összetett, szerverek által támasztott kihívásoknak, valamint idő és erőforrások híján is lépést tarthatnak a legújabb technológiai fejlesztésekkel. Az optimalizált kiszolgáló konfigurációk támogatják az üzleti célok megvalósítását és a jövőbeli elvárások teljesítését. Továbbá megelőzik az olyan, nem optimalizált szerverek bevezetését, amelyek szükségtelen beruházásokhoz vagy alacsonyabb megtérüléshez vezethetnek.

E100-feature-cropped-4x61

A Kingston SSDNow E100 főbb jellemzői:
– adatintegritás-védelem DuraClass technológiával
– öntitkosító meghajtó
– három év jótállás ingyenes műszaki támogatással
– Csatolófelület: SATA Rev. 3.0 (6 Gb/s), SATA Rev 2.0 (3 Gb/s), SATA Rev 1.0 (1.5 Gb/s)
– 100 GB, 200 GB, 400 GB tárterület
– Alacsony energiafogyasztás: 100 GB – 0,5 W (jellemző) üresjáraton / 1,2 W (jellemző) olvasáskor / 2,7 W (jellemző) íráskor , 200 GB – 0,5 W (jellemző) üresjáraton / 1,2 W (jellemző) olvasáskor / 3,1 W (jellemző) íráskor , 400   – 0,5 W (jellemző) üresjáraton / 1,2 W (jellemző) olvasáskor / 5,0 W (jellemző) íráskor
– Meghibásodások közötti átlagos idő: 10 000 000 üzemóra

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés