Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nagyot szakított a Lenovo

Dotkom

Nagyot szakított a Lenovo

Harminc százalékkal növelte nyereségét a kínai gyártó az első negyedévben.

A júniusban végződött első pénzügyi negyedévben 30 százalékkal növelte nettó nyereségét a kínai Lenovo Group az előző év azonos időszakához képest.

Kína legnagyobb személyiszámítógép-gyártójának közleménye szerint a csoport nettó profitja 108 millióról 141 millió dollárra nőtt, miközben árbevétele 35 százalékkal, 8 milliárd dollárra emelkedett az első negyedévben. A Lenovo mutatja fel a leggyorsabb növekedést a világ vezető PC-gyártói között, jóval megelőzve a Dellt és a Hewlett-Packardot.  A vállalat a negyedév során minden eddiginél magasabb, 15 százalékos piaci részesedést szerzett, amellyel a világ második legnagyobb PC-gyártójává lépett elő.

A Lenovo személyiszámítógép-értékesítése az év első három hónapjában 24,4 százalékkal nőtt, miközben az iparágban átlagosan csaknem két százalékkal esett a személyi számítógépek eladása. A vállalat első negyedévi bruttó nyeresége az előző év azonos időszakához képest 30 százalékkal nőtt, 12 százalékos bruttó árrés mellett. Az üzemi nyereség az előző év azonos időszakához képest 48 százalékkal, 182 millió dollárra nőtt. Az első negyedévben az egy részvényre jutó nyereség 1,37 cent (10,63 hongkongi cent) lett.

A vállalat globális eladásait továbbra is a laptopok vezetik, ezek a gépek adják a Lenovo összes árbevételének 54 százalékát. A Lenovo laptopokat forgalmazó üzletágának konszolidált, globális szintű árbevétele az első negyedévben 4,3 milliárd dollár lett, ami 23 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A cég közleménye szerint a Lenovo és az EMC egy vegyesvállalat létrehozásáról is megállapodott, amelyben a Lenovo lesz a többségi tulajdonos. Az EMC Iomega üzletágának egyes eszközeit és forrásait átvéve a vegyesvállalat hálózatra csatolt tárolórendszereket (NAS) fejleszt és értékesít a kis- és középvállalkozások, valamint az elosztott vállalati telephelyek részére világszerte. Az EMC-vel kötött megállapodás nincs számottevő hatással a Lenovo nyereségére.

A társaság a kínai Wuhanban ipari bázist létesít, amely a Lenovo mobil internetes és otthoni használatra szánt digitális termékeinek kutatásával, fejlesztésével és gyártásával foglalkozik majd. A gyár várhatóan 2013 októberében nyitja meg kapuit. (MTI)

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés