Connect with us

technokrata

Vizsgálják a SUSE Linux Enterprise Server

Dotkom

Vizsgálják a SUSE Linux Enterprise Server

Ugyanis ha minden teszten átmegy, akkor elmondhatja magáról, hogy a világ egyik legbiztonságosabb szoftvere.

A Novell bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise Server 11 bekerült az elbírálási folyamatba a Common Criteria tanúsítvány Evaluation Assurance Level (EAL) 4 fokozatánál. A SUSE Linux Enterprise Server 9 és 10 már elnyerte az International Standards Organization által kibocsátott Common Criteria tanúsítványt, amelyet számos ország alkalmaz a technológiák biztonságának értékelésére.

„Bekerülni a bírálati folyamatba önmagában nagy eredménynek számít, és büszkén jelenthetjük, hogy a tanúsítvány megszerzése 2012 tavaszán várható. Mindez újabb példája az iránti elkötelezettségünknek, hogy a SUSE megoldásokon keresztül megbízható és kulcsfontosságú informatikai szolgáltatásokat nyújtsunk kormányzati, katonai és hírszerzési ügyfeleinknek, illetve vállalati megrendelőinknek egyaránt. A SUSE használatának számos további előnyével kiegészülve még egyértelműbb, hogy a szigorú biztonsági követelményeket támasztó ügyfelek számára a SUSE Linux Enterprise Server a legkiválóbb választás” – mondta el Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója.

A Common Criteria (közös követelményrendszer) egy biztonsági tanúsítvány, amelyet az Amerikai Egyesült Államok és más országok kormányai írnak elő kereskedelmi termékek beszerzését tervező minisztériumaik és ügynökségeik számára. Biztosítja, hogy egy adott számítógépes termék biztonságának specifikálása, bevezetése és értékelése szigorú előírásoknak megfelelően történt. A National Information Assurance Partnership által kibocsátott szabványos értékelési besorolást az ügyfelek az informatikai termékek biztonságának felméréséhez használják a vásárlással kapcsolatos döntések meghozatalát megelőzően.Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin