Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mikor cseréljük le a céges számítógépet?

Dotkom

Mikor cseréljük le a céges számítógépet?

Nem igazán van olyan döntéstámogató rendszer, mely alapján a „lassú a gép” és hasonló panaszok alapján egzakt információkkal alátámasztható a géppark csere indokoltsága.

Nincs is annál jobb, amikor az alkalmazott a rendelkezésére bocsátott eszközparkkal kapcsolatban panaszkodik: – „lassú a gép, lefagy, kell egy új” – hangzik el sokszor. Azon felül, hogy a lassúság relatív és az egyes fagyások hátterében a legtöbbször szoftverhiba, vagy a nem rendeltetésszerű használat áll, nehéz annak az eldöntése, hogy mikor van itt az idő a géppark, vagy annak csak egy részének a lecserélésére.

Átlagosan elmondható, hogy a dual-core-os processzorok megjelenése óta az egyes asztali számítógépek elavulási ideje megnött: sok esetben 4-5 évig is szolgálhat egy gép, mielőtt annak teljes leselejtezésére sor kerülne. Természetesen ezen időtartam iparágonként mutathat jelentős eltéréseket is: míg egy videó vágásra, 3D-s alkalmazások és animációk fejlesztésére szolgáló, nagyteljesítményű, professzionális gépek cseréjén akár évente érdemes elgondolkodnunk, addig egy zömében irodai szolgáltatásokat futtató és internetelérést biztosító gépnél az évülés akár 5-6 évig is kiterjedhet.

A laptopoknál annyival más a helyzet, hogy ott a mobilitás, mint olyan újabb kockázatként csökkenti az átlagos élettartamot: az egyes elvesztések, lopások, beázások esélye sokkal nagyobb, így egy-egy informatikai katasztrófa is sokkal inkább csökkenti úgy a mobil számítógépek élettartamát, mint jelent különös veszélyt a gépeken tárolt adatatok szempontjából.

A felhőszolgáltatások előnye, hogy az alkalmazásokat egy távoli szerveren futtatja, ezáltal egyrészt nem ró terhet a helyi számítógépekre, nem kell több száz, netán ezer megabájtnyi adatállományt napi szinten tárolni az egyes kliens gépeken, hanem azokat távolról, központilag érhetik el a munkatársak. Azon felül, hogy ezzel az asztali számítógépek élettartamát ezzel megnövelhetjük – lévén a kliens gépek hardverét kevésbé veszi igénybe a távoli szolgáltatások használata -, a mobil eszközök – mint a laptopok és tabletek – esetében is sokkal inkább érezhetjük cégünket, illetve annak adatait biztonságban. Egy baleset, egy lopás, egy elejtés – és egy másik gép elé ülve mindenki pontosan ugyanonnan folytathatja a munkát, mint ahogyan tönkrement gépen abbahagyta, adatvesztés nélkül, a felhőből.

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés