Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bárhonnan, bármikor, bármit – ez a felhő?

Dotkom

Bárhonnan, bármikor, bármit – ez a felhő?

Ennél egy kicsit több is.

Ha nagyon le szeretnénk egyszerűsíteni, akkor a felhőszolgáltatásokat úgy is összegezhetnénk, hogy mindig, mindent, mindenhol. Na persze az igazság ennél kicsit bonyolultabb.

A felhőszolgáltatások ugyanis amellett, hogy helytől, időtől és eszköztől függetlenül engednek hozzáférést a céges levelezésünkhöz, naptárunkhoz, dokumentumainkhoz, olyan plusz hozzáadott értékkel is szolgálhatnak vállalatunk számára, melyekről talán nem is álmodtunk.

Az egyik ilyen az, hogy a távoli szerveren tárolt adatoknak köszönhetően többet nem kell aggódunk azon, hogy ki vagyunk szolgáltatva a technika ördögének: egy tönkrement számítógép, vagy elveszített mobil még akkor sem jár adatvesztéssel, ha azokon a teljes levelezésünket és életünket tároltuk. A fejlett vállalati felhőalkalmazásoknak köszönhetően ugyanis ezen kütyük mostantól nem adattárolóként, hanem megjelenítőként segítik a hétköznapokat, és amellett, hogy rajtuk keresztül bármi, bárhonnan hozzáférhető, központilag szabályozható az is, hogy az ezeken megjelenő adatok egy esetleges elveszítés esetén eltűnjenek.

Pont ez a szép a felhőben: nem fordulhat elő az, hogy a vállalatunk magját képező kapcsolati tőke egyszer majd csak egy tömeges mobiltelefon elveszítésnek köszönhetően elszáll, nem kell rakosgatnunk a névjegyeket évről évre, fiókról fiókra, nincs szükség az emailek és egyéb céges dokumentumok rendszeres, éjszakába nyúló archiválására. Ezek mind-mind központilag történnek, és nekünk semmi más dolgunk nincsen, mint használni a lehetőségeket ahelyett, hogy a rendszer, illetve egyes alkalmazások meghibásodása esetén bosszankodnánk.

A felhőszolgáltatások mellett szóló mobilitás és biztonság mellett ugyanakkor az ár sem utolsó szempont: míg egy új szerver és az ahhoz kapcsolódó vállalati szoftverek és alkalmazások akár több millió forintra is rúghatnak, addig a felhőbe szóló jegyünket már havi pár tízezer forinttól megválthatjuk, mely ár természetesen attól is függ, hogy milyen szolgáltatásokat és hányan szeretnénk használni a jövőben távolról és milyen eszközökön keresztül. Ennek megfelelően a cég bővülése később szintén kisebb határköltséget jelenthet: egy új munkatárs felhőbe való „jegye” havi szinten akár kevesebbe is kerülhet, mint eddig egy átlagos munkatárs által elfogyasztott havi villany és víz mennyiség.

Kipróbálnád? Itt az alkalom!

A GTS Hungary a Felhasználó által megadott adatokat az adatvédelmi törvényeknek megfelelően bizalmasan kezeli, harmadik félnek azokat nem adja át. A Felhasználó emellett hozzájárul, hogy a GTS felhasználja az adatait további marketing tevékenységei során.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés