Connect with us

Hirdetés

technokrata

0 wattos PC-t mutatott be a Fujitsu Siemens

Laptop

0 wattos PC-t mutatott be a Fujitsu Siemens

Kikapcsolt állapotban nem fogyaszt energiát a számítógép.

A Gartner legfrissebb kutatása megállapította, hogy egy 2500 PC-t használó vállalat évi több mint 40 ezer dollárt takaríthat meg a gépek fogyasztásszabályozási funkciójának bekapcsolásával – és további 6500 dollárt a használaton kívüli gépek tápcsatlakozójának kihúzásával. A Gartner szerint sokan azért nem kapcsolják ki gépüket, mert attól tartanak, hogy így nem lehet rajtuk elvégezni a munkaidőben esedékes frissítéseket és romlik a produktivitás.

A Fujitsu Siemens Computers 0 wattos PC-i megszüntetik a fenti problémát. Bár a PC-k kikapcsolt illetve hibernált állapotban egyáltalán nem fogyasztanak energiát, előre beállított időtartamon belül továbbra is adminisztrálhatók, és normál munkaidőn kívül is fogadni tudják a szoftverfrissítéseket. Az ezt támogató innováció a Fujitsu Siemens Computers augsburgi fejlesztőinek munkája. Az eszköz automatikusan átáll 0 wattos készenléti üzemmódba – tehát ehhez nem kell gombbal kikapcsolni, vagy leválasztani az elektromos hálózatról. Ha a PC-t normál munkaidőn kívül kell adminisztrálni (pl. szoftverfrissítéshez), a rendszergazda meghatározhatja azt az intervallumot, amelyben a PC automatikusan várja a frissítést. A beállított időtartam végén a gép visszaáll 0 wattos készenléti üzemmódba. A felhasználó a gép előlapján található normál kapcsológombbal indíthatja el újra a PC-t.

A 0 wattos PC-k más környezetvédelmi előnyt is nyújtanak. 89%-os hatásfokú tápegységgel rendelkeznek, így kielégítik a 2009. július 1-től életbe lépő Energy Star 5.0 szabvány követelményeit. Emellett további zöld jellemzői is vannak a vállalat számítógépeinek: halogénmentes alaplap, „kapcsolt” monitorkimenet, energiatakarékos Intel lapkakészlet és processzor. Továbbá a gyártási folyamat környezettudatos anyagválasztása járul hozzá a környezetvédelemhez.

Az első 0 wattos PC-k, az Esprimo E7935 és az Esprimo P7935 0 wattos változatai nyár elején kerülnek piacra.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés