Connect with us

Hirdetés

technokrata

Notebook 70 millió forintért

Laptop

Notebook 70 millió forintért

Mi kerülhet egy hordozható számítógépen 355 ezer dollárba? Aki ismeri a Nokia Vertu mobiltelefonjait, az már sejtheti…

A Tulip E-Go Diamond noteszgépe elsősorban nem a belső tartalommal tűnik ki. Ennyi pénzért ugyan már egy olcsóbb szuperszámítógépre is futná, de arról szó sincs, hogy a készülék extrém teljesítménnyel rendelkezik. Amint az a nevéből is látszik, ez a típus egy olyan luxusmodell, melyet drágakövekkel és nemesfémekkel díszítettek fel. A noteszgép palládium-berakással, fehérarany felületekkel, rengeteg apró gyémánttal rendelkezik, illetve maga a Tulip logó (ami kétszer is szerepel a notebookon) rubinból készült.

Természetesen azért fontos a belső is, habár a nőknek tervezett modellnél talán nem ez az első szempont. Az AMD nemrég útjára bocsátott Turion 64 MT processzorcsalád egyik tagja dolgozik a kis noteszgépben, ami egy Ati Radeon Xpress 200 chipkészlettel bíró alaplapba került bele. Operatív tárának mérete 1 GB, a PC3200-as modulokból maximum kettőt képes befogadni.

Grafikus megjelenítésért a 12,1 colos, szélesképernyős kialakítással rendelkező LCD felel, mely 1280×800 pixeles felbontásra lett felkészítve. SATA csatolófelülettel rendelkező merevlemezének kapacitása 100 GB, optikai meghajtója pedig egy DVD-k írására, olvasására képes eszköz. Érdekesség, hogy a noteszgép házában egy pici integrált kamera is megtalálható, így az akár videobeszélgetésekre is használható. Többek között ennek a gördülékeny, kábelektől független lebonyolítását segíti a vezetékmentes hálózati csatlakozás lehetősége (802.11a/b/g). Kisebb elektronikai eszközökkel USB-n és Blutetooth-on keresztül tudja felvenni a kapcsolatot.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés