Connect with us

Hirdetés

technokrata

A HP bemutatta az iparág legbiztonságosabb pénzügyi hálózati biztonsági processzorát

Laptop

A HP bemutatta az iparág legbiztonságosabb pénzügyi hálózati biztonsági processzorát

A HP bejelentette, hogy forgalomba került a HP Atalla hálózati biztonsági processzorok új generációja, amely a pénzügyi intézmények és a fogyasztók számára nyújt fokozott biztonságot az elektronikus fizetés során.

A HP Atalla NSP-k (network security processor) új sorozata az Atalla Key Block (kulcszárolási) technológiájának logikai biztonságát kombinálja a fizikai biztonsággal és a kriptográfiai feldolgozással.

A HP Atalla NSP az iparág első olyan terméke, amely a vásárlóknak egy biztonságos 3DES – egy széles körben elfogadott titkosítási algoritmus – implementáció összes előnyét nyújtja.

A partnerek – mint az ACI Worldwide és a Diebold, Inc. – kibocsátás előtt álló termékeikhez új szabványként fogadták el a megoldást.

„A HP új Atalla NSP-i támogatják azt a Remote Key Transport (távoli kulcsátviteli) funkciót, amely hamarosan megjelenik a Diebold bankautomatákban” – mondta Ken Justice, a Diebold globális termékmarketingért és -irányításért felelős alelnöke. „Ez a funkció kiküszöböli annak szükségességét, hogy a személyzetnek végig kelljen látogatni az összes automatát a DES-kulcsok kézi betöltéséhez. Együtt dolgozunk azon, hogy egyszerűsítsük a tripla DES-kulcsok betöltését, miközben megerősítjük a pénzintézetek mindenre kiterjedő biztonságát.”

A HP Atalla NSP sorozat jellemzői:

Fizikai biztonság: 1 U (rack-egység) magas, rackbe szerelt, megbolygathatatlan architektúra. FIPS 140-2 3 plus Active Zeroization (aktív kitörlési) tanúsítvány megszerzése folyamatban. Duplán záródó elõoldali elõlap, nagy biztonságú Medeco-zárakkal.

Logikai biztonság: Atalla Key Block technológia a kulcsok megvédésére átvitel közben, vagy egy alkalmazás kiszolgálórendszerén történő tároláskor. A vásárló által meghatározott biztonsági profil használatához konfigurálható NSP parancskészlet. Opcionális távoli kulcsbetöltés támogatása ATM-ekbe.

Továbbfejlesztett felügyelhetőség: könnyen kiadható frissítések biztonságos CD-ROM-on. Megbolygathatatlan auditálási napló. Grafikus felhasználói felülettel támogatott biztonságos kulcsbetöltés az Atalla Key Block technológiához.

A sorozat tagjai:

Június 4-i kezdettel kapható a három modellt magában foglaló HP Atalla NSP sorozat, amelyet arra terveztek, hogy lehetővé tegye a vásárlóknak specifikus teljesítményigényük és feldolgozási megoldásaik összehangolását. A három modell a következő:

az iparági szinten páratlan, csúcskategóriás Atalla A10100 NSP, amely másodpercenként 540 tripla DES PIN fordítást végez el;
a középkategóriás Atalla A9100 NSP, másodpercenként 120 tripla DES PIN fordítással;
a belépési szintű Atalla A8100 NSP, 20 tripla DES PIN fordítással másodpercenként.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés