Connect with us

Hirdetés

technokrata

Intel Springdale chipset részletek és megjelenési időpont

Laptop

Intel Springdale chipset részletek és megjelenési időpont

Az Intel következő generációs, 677 MHz-es FSB-t támogató chipsete jövő év elején várható.

Ez a megjelenési dátum azonban még közel sem teljesen végleges. Ugyanis az Intel hivatalosan még mindig jövő év harmadik negyedévére teszi a Springdale megjelenését. Az AMD nagy dobása, a Hammer architektúrára alapuló processzorok azonban már ez év végére szinte biztosan megjelennek. Erre megfelelő válasz lehet a Springdale chipset, és a mellette üzemelő új Intel processzorok megjelenése.

Az új lapkakészlet már a 677 MHz-es rendszerbuszt is támogatni fogja az 533 MHz-es mellett. Összesen 4 GB DDR 266/333 memóriát lesz képes kezelni, maximálisan 4 foglalatban elhelyezve. Ebben a chipsetben az addigra már bizonyosan általánossá váló AGP 8x támogatás is szerepelni fog, természetesen az AGP 4x mellett. E-IDE eszközöket UDMA 66/100-as, valamint Serial ATA 150-es vezérlőjének segítségével vezérelheti majd. A PCI slotok száma maximum 8 lehet. Kommunikációs képességek terén a 8 USB 2.0 port emelendő ki.

A Pentium 4 és Celeron 478 processzorokat támogató chipkészlet specifikációi meglehetősen impresszívek. Nagy valószínűséggel komoly fejtörést okoz majd az AMD-nek ezen új lapkakészlet feltűnése, főleg akkor, ha valóban korábban kerül piacra.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés