Connect with us

technokrata

Mi a legidegesítőbb a mobilinternetben?

Dotkom

Mi a legidegesítőbb a mobilinternetben?

Az Ericsson ConsumerLab-nak 100.000 embert kellett megkérdeznie ahhoz, hogy rájöjjön: az embereket a gyenge internetkapcsolat zavarja a legjobban. Persze mást is kérdezett.

Az okostelefonosok körülbelül 40 százaléka használja készülékét, még mielőtt kikelne az ágyából. A munkába utazás alatt van az adatfelhasználás a csaknem 70 százalékos csúcson, majd a nap további részében is magas marad, mivel a felhasználók rövid, de gyakori időközönként érik el a hálózatot.

Smartphone-accidents-becoming-pedestrian

Az eredmények azt mutatják, hogy az összes felhasználó valamivel több mint fele igen elégedett telefonja hálózatának minőségével. Csak nagyon kevesen, mintegy 2 százalék állítja azt, hogy rendkívül elégedetlen vele. A fennmaradó körülbelül 45 százalék semleges. Okostelefonjával szinte mindenkinek voltak már nehézségei alkalmazások használata vagy az internet elérése terén. Az esetek többségében ezek jelentéktelen problémák, és a felhasználók elfogadják, hogy időről időre előfordulhatnak ilyenek. Az okostelefont használóknak csaknem fele azonban ezeket a problémákat hetente tapasztalja, 16 százalékuk pedig naponta találkozik velük. A rendszeresen jelentkező problémákat a felhasználók már kevésbé tartják elfogadhatónak.

china_smartphones

A legtöbben a technológia fejlődésével a jövőben javulást várnak ezen a téren. A legtöbb hibajelzés az internetes böngészés és a közösségi hálózatok használata kapcsán érkezik, ezt követi a fájlfeltöltés, illetve fájlletöltés, az üzenetküldés és a videoalkalmazások. Problémák esetén sokan türelmesek, újból megpróbálják, vagy megvárják, amíg a hálózat vagy a készülék betöltődik. Ugyanakkor csaknem 40 százalék elteszi a telefonját, 7 százalék pedig átvált már a telefonon lévő tartalomra. Olyan lépéseket nagyon kevés felhasználó tesz, amelyek az alkalmazás teljes eltávolítását eredményezik.

people-using-their-smartphones

Az Ericsson ConsumerLab az információit globális szintű kutatási program keretében szerzi, több mint 40 országban és 15 nagyvárosban élő, statisztikailag 1,1 milliárd ember nézeteit reprezentáló mintegy 100 ezer felhasználóval készített éves interjúk alapján.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung galaxy
TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin