Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közvetlenné válhat a pénzátutalás a mobiltelefonok között

Dotkom

Közvetlenné válhat a pénzátutalás a mobiltelefonok között

De évente maximum 2500 eurós lehet a forgalom.

Münchenben, a megnyíló DLD (Digital-Life-Design) konferencián René Schuster, a spanyol Telefónica német leányvállalata az O2 vezérigazgatója új, mobiltelefonok közötti közvetlen pénzátutalást bonyolító funkciót mutat be.

6467590979_c1d7957060_oA funkció működtetéséhez a készüléket az “mpass” internet portálon kell regisztrálni és telepíteni kell rá az onnan ingyenesen letölthető alkalmazást. A mobiltelefon bármely szolgáltató hálózatán működhet. Kétféle módon lehet az átutalásokhoz szükséges pénzösszeget az mpass rendelkezésére bocsátani. Vagy a feltöltő kártyás mobiltelefon előfizetésekhez hasonló módon, amit az egyik hitelkártya szolgáltató cég bonyolít, vagy a folyószámlához való hozzáférés biztosításával, hasonlóan a PayPal fizetésekhez.

6467602089_4a75196ec6_oAz átutalás lebonyolításához csak a szintén mpass regisztrációval rendelkező címzett telefonszámát kell ismerni. Biztonsági okokból a legnagyobb átutalható összeg évente 2500 euró. A német Focus Online értesülése szerint az O2 hamarosan elindítja “Mobile Wallet” elektronikus pénztárca szolgáltatását is. A készpénzkímélő szolgáltatást egyelőre két Samsung készülékkel lehet majd igénybe venni, az NFC funkcióval rendelkező Galaxy ACE2 és S3 modellekkel. Az O2 tájékoztatása szerint Németországban már “több ezer” üzlet pénztáránál lehet mobiltelefonnal fizetni, például a Star szupermarketekben, a Douglas parfüméria lánc üzleteiben, a Vapiano éttermeiben, valamint benzinkutaknál.

Mivel valószínűleg kevesen lesznek hajlandóak lecserélni telefonjaikat csak azért, hogy pénztárcaként is használhassák azt, az O2 átmeneti megoldásként mobiltelefonra ragasztható NFC chipet tartalmazó matricát is forgalomba hoz.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés