Connect with us

Hirdetés

technokrata

Eric Schmidt: „Az Apple most megtanulta, hogy a térképkészítés nehéz”

Dotkom

Eric Schmidt: „Az Apple most megtanulta, hogy a térképkészítés nehéz”

A Google megbízott vezérigazgatója egy manhattani rendezvényen beszélt a Google és az Apple jelenlegi viszonyáról.

„Az Android-Apple platform versenye jelenleg is meghatározza az ipart” . Hozzátette még, hogy a mobilok fejlődési üteme messze meghaladja az emberek elvárásait negyedévről negyedévre. Nagyobb mértékű, mint eddig bármilyen platformok közti háború, beleértve a Microsoft és az Apple közti versenyt is. Jelenleg négyszer több androidos telefon van forgalomban, mint iPhone, jelenleg fél milliárd ez a szám és egy éven belül el fogják érni az egymilliárdot. Hozzátette: naponta 1.3 millió androidos okostelefont aktiválnak. Ha azt vesszük, hogy ma 6 milliárd telefon van forgalomban, ebből egymilliárd okostelefon, akkor ez egy sokkal nagyobb ipar, mint a PC ipar.

Schmidt nem kívánt mélyebben belemenni a szabadalmi háborúkba, ugyanis csak felidegesíti magát tőle. Szerinte a mai szabályozás és jogrendszer mindenki számára katasztrofális. Mindenki talál kiskapukat és azonnal perel, amint lehet. Az új trükk, hogy országról országra járva tiltatják be a bírákkal az eszközöket, ami káros a fejlődésre (akár teljes régiókra kihatóan). A Google dollár százmilliókat költ arra, hogy felvegyék a harcot a szabadalmi trollokkal és mindig nyernek. Főként úgy, hogy megveszik a szabadalmakat.

„Az Apple-nek maradnia kellett volna a Google Maps-nél”

Schmidt szerint az Apple már rég eldöntötte, hogy saját térképet fejleszt, de most megtanulta, hogy nem olyan könnyű, mint ahogy azt elképzelte. Arra a kérdésre, hogy lesz-e különálló Google Maps applikáció iOS-re, Schmidt elmondta, hogy nem akarja előre bejelenteni a termékeket, de ha csinálnak egyet, akkor azt az Apple-nek jóvá kell hagynia, „de eddig volt olyan applikációnk, amit nem fogadtak el.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés