Connect with us

technokrata

Nem szeretünk fizetni az alkalmazásokért

Dotkom

Nem szeretünk fizetni az alkalmazásokért

A Gartner friss kutatása szerint az ingyenes applikációk dominálnak az appstore-okban. Ne szépítsük: nem szívesen adunk pénzt programért.

Még ha a legtöbb applikáció alig kerül többe pár száz forintba, mégse szeretünk fizetni értük. A Gartner jövő nézett és azt látja, hogy nem hogy csökkenne ez a tendencia, hanem még nőni is fog. Ha év végén elmarad a maja világvége, akkor 2016-ig biztosan. A jelenlegi számítások szerint 10 letöltésből mindössze egy az, amiért fizetnek. Bár a megvásárolt programok mennyisége a tavalyi évhez képest sokat javult, sajnos nem annyira, hogy fordítson a piacon, mivel az ingyenes letöltések mennyisége is eközben megduplázódott.

Míg tavaly globálisan 22 milliárd ingyenes applikáció talált készülékre (legyen az androidos, iOS-es vagy Windows Phone-os), addig csupán 2.89 milliárdot vettek meg. Tavaly összesen majdnem 25 milliárd programot töltöttek le az okostelefonokra, tabletekre, amiből 88.4% teljesen ingyenes volt. 2012-ben ez a szám várhatóan már 40.6 milliárd ingyenes letöltésre és valamivel több, mint 5 milliárd fizetős applikációra fog módosulni, de így is 89%-os az ingyenes applikációk részesedése. A nem től távoli 2016-ra már elképesztő számokat jósol a Gartner: közel 288 milliárd ingyenes programletöltést és 21.67 milliárd applikáció megvásárlást prognosztizál. Az ingyenes applikációk ekkor már 93%-os részesedést fognak birtokolni. Jelenleg az összes tartalom 25%-a az Apple AppStore-jában van.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin