Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nőtt az iOS és az Android népszerűsége az USA-ban

Dotkom

Nőtt az iOS és az Android népszerűsége az USA-ban

A BlackBerry és a Windows Phone nagy bánatára.

A ComScore legutóbbi felmérése során arra jutott, hogy mintegy 1.4%-ot nőtt az Androidot használók tábora áprilisról júliusra. Az Apple még nagyobb növekedést könyvelhetett el, ugyanis az iOS mintegy 2%-os részarány növekedést könyvelhetett el. Rajtuk kívül viszont az összes többi mobil operációs rendszer csak csökkenő táborral (érdeklődéssel) számolhat:

Windows Phone -04%
BlackBerry -2.1%
Symbian – 0.5%

Érdekesség, hogy a Symbiannak tulajdonképpen már nincs hova esnie, a Nokia 808 PureView fantasztikus optikája ellenére is immár 1000 amerikaiból 8-nak van symbianos készüléke, a Windows Phone meg csak esik és esik. Az viszont biztosra vehető, hogy az új iPhone egy-két tizedet még hozzátehet majd az év végi összesítéshez.

Ha készülékre bontjuk a százalékos eloszlást, akkor az Apple a maga 16.3%-os piaci részesedésével a negyedik helyen áll az összesített toplistán és még így is majdnem két százalékkal többen használnak ilyen készüléket április óta. Amerikában jelenleg minden negyedik okostelefont használó valamilyen Samsung telefonnal járkál, minden ötödik pedig LG-vel. Ami külön érdemes figyelni, hogy a tajvani HTC-n és az Apple-n kívül minden nagyobb telefongyártónak esett valamelyst a piaci részesedése.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés