Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hatalmas növekedés előtt a kínai okostelefon piac

Dotkom

Hatalmas növekedés előtt a kínai okostelefon piac

Bár a kínai mobil piac eddig sem a kis méretéről volt híres, a jövőben ez még tovább növekszik és az okostelefonok aránya elérheti a 80%-ot!

Kína elképesztő változásokon ment keresztül az elmúlt 20 évben. Bár az ország nagyobbik fele máig nyomorban él, egyes emberek igencsak meggazdagodtak és költik is a pénzüket. Nekik köszönhetően az ország mára komoly gazdasági tényező lett, a különböző termékek komoly gyártó és felvevő piaca. Az okostelefon-őrületből sem akar kimaradni a kínai nép, így egy friss kutatás szerint 5 éven belül várhatóan a kínai telefonhasználók 80%-nak okostelefonja lesz.  Ez a jelenlegi 40% duplája, amely elképesztő növekedést vetít előre. Mivel ebben az évben körülbelül 1 milliárd előfizetővel rendelkeznek a kínai szolgáltatók, így minimum 800-, de a növekedést figyelembe véve inkább 900 millió okostelefon használó ember lehet 5 éven belül az országban.

Jelenleg három szolgáltató osztozik a piacon, melyek közül a „legkisebb” is több, mint 100 millió előfizetővel büszkélkedhet. Meglepő, de mind a három állami tulajdonban van, tehát az állam saját magának teremtett konkurenciát. Érdekesség ugyanakkor, hogy jelenleg az előfizetők 14%-a használ 3G-s eszközt, amely nagyon kis szám, tekintve, hogy a mai fejlett okostelefonok mind rendelkeznek ezzel a képességgel. Ez arra vezethető vissza, hogy rengeteg MTK platformra épülő, olcsó mobil van forgalomban, melyek maximum GPRS sebességgel képesek szörfölni az interneten. Bár sok a gagyi telefon, mégis nagy szerepük van az internet terjedésében. Kínában ugyanis a  vidéki felhasználók 45%-a, míg a városi lakók 29%-a csak és kizárólag mobil eszközről éri el a világhálót, ami azt jelenti, hogy nem rendelkezik más, internetezésre alkalmas készülékkel. Ez is jelzi, hogy mekkora hatalmas lehetőség lapul még a kínai piacban, így ha én rendelkeznék egy mobiltelefon gyártó vállalattal, tuti nem hagynám ki az ottani terjeszkedést.

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés