Connect with us

technokrata

Mérgezett Alma

Dotkom

Mérgezett Alma

Az elképesztő vékonyítási hullámnak meglett a maga böjtje, az Apple számítógépes termékeit-azok egyáltalán nem környezetbarát mivolta miatt- az EPEAT levette a listájáról.

Amerikában nem áll jól az a kaliforniai vállalat szénája. Legalábbis a céges megrendelések tekintetében. Az elektronikai termékek környezetre gyakorolt hatását vizsgáló szervezet (EPEAT) és az Apple között konfliktus jött létre emiatt a vállalat az összes számítógépét (beleérve az új Macbook Prot, a Macbook Airt is) kivette a programból. Így azok nem jogosultak az EPEAT logó használatára. Az idén júniusban bemutatott Retina kijelzővel rendelkező Macbook Pro akkumulátora például nem leszedhető a fém vázról, így ha valaki ezt megkísérli, a kezére mérgező sav folyhat.

Ezáltal a gép nehezen-vagy egyáltalán nem- javítható, így nem környezetbarát termék, és a használata a mai környezetbarát imidzsre törekvő vállalatok számára tabu. Ilyen például a Ford vagy a HSBC. Így ők ezen túl nem fogják a cupertinói vállalat termékét választani. Szerencsére ez a határozat nem érinti az iPhone és iPad termékeket, így azokat továbbra is bátran elérhetők a nagyvállalatok dolgozói számára.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök

Kütyük

Vicces és hasznos kütyük

2021. február 3. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin