Connect with us

technokrata

Süllyedőben a Nokia

Dotkom

Süllyedőben a Nokia

A cég papírja újabb négy százalékot esett, bár a károk csupán centekben mérhető, ami viszont elég sok aggodalomra adhat okot.

Még nem érte el a korábbi mélypontját a Nokia, de mindössze 10 cent választja el attól, hogy újra elérje a negatív csúcsot. Jelenleg a tegnapi nyitóárhoz képest 4% mínuszban van a részvény, egy papírért 2 dollár 40 centet kell fizetni, ez 550 forintnak felel meg. Bár megjárta a 2.36 dolláros bugyrot is, jelenleg négy centtel ér többet egy részvényért. A legfurcsább az egészben az az, hogy ma már csak centekben mérhető a kár, ha 10%-ot is esne a papír értéke, mely abszolúte megérdemli a bóvli besorolást.

Nem tett jót neki az a Microsoftos bejelentés, hogy semelyik mai Lumia telefonon nem lesz elérhető a Windows 8, csupán annak egy klónja, mely továbbra is Windows 7 marad (Windows Phone 7.8). Ez a lépés amúgy is furcsa a redmondiaktól, mivel megint sikerült olyat mutatni, ami a stratégiai partnerüknek még nincs és a jelenlegi telefonok kvázi elavultak lesznek a jövőben. Vagy más érdekek húzódnak az üzleti lépések mögött?Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin