Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyitott fizetési szolgáltatást indít a MasterCard

Dotkom

Nyitott fizetési szolgáltatást indít a MasterCard

A MasterCard kártyatársaság tegnap jelentette be új, több szempontból is nyitott üzleti modellen alapuló szolgáltatásának bevezetését, a kártyacég azt ígéri, hogy az új megoldásban egyesíti a bolti, a mobilos és az internetes fizetéseket.

A PayPass Tárca néven bemutatott rendszer nem csupán MasterCard vagy Maestro, de más típusú, például Visa, illetve Amex fizetési kártyákat is elfogad majd, és integrálni képes más létező vagy majd a jövőben létrejövő mobiltárcákat is.A nyitott rendszer képes lehet megvalósítani azt az elképzelést, hogy a felhasználó számtalan bankkártya, pontgyűjtő és más fizetési plasztik helyett egyetlen eszközzel fizethessen az interneten a mobiltelefonján vagy akár az áruházban. A MasterCard a PayPass Tárca szolgáltatásához új elfogadói rendszert is kiépít, amelynek alapja a ma már világszerte több százezer, a kártyát csupán közelítésre elfogadó PayPass hálózat, illetve a MasterCard és a Maestro kártyák internetes jelenléte.


Az American Airlines és a Barnes & Noble elsőként helyezi el a PayPass Online elfogadást jelző gombot a fizetési weboldalukon, a légitársaság pedig mobil alkalmazásába is integrálja a PayPass Tárcát – olvasható a közleményben. A szolgáltatás elsőként az internetes fizetési szolgáltatással indul 2012 harmadik negyedévében az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában és Nagy Britanniában. (MTI)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés