Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Visa kártyákat is Google Paybe rakja az Erste

erste

E-gazdaság

A Visa kártyákat is Google Paybe rakja az Erste

A Visa kártyákat is Google Paybe rakja az Erste

Újabb banknál érhető el a Google Pay. Az Erste ügyfelei ráadásul nem csak a Mastercard, hanem a Visa kártyáikat is hozzáadhatják a telefonjukon futó Pay appot.

Több bank megelőzte az Erstét a Google Pay integráció elindításával, ám ezek közül egyik sem támogatja a Visa kártyák tokenizálását. Az Erste mostanra azonban a kártya típusától, a kártytársaságtól függetlenül kínál tokenizálható bankkártyákat, amelyekkel Android és iPhone telefonokon is lehet fizetni.

Ahhoz, hogy a tokenizálás működjön szükség van pár alapfeltétel teljesítésére. Kellően új Android operációs rendszert kell futtatnia a készüléknek, emellett – és ez a szűkebb keresztmetszet – a mobilnak rendelkeznie kell NFC chippel a fizetések indítására és fogadására.

Az Apple Pay ugyan hamarabb érkezett meg a magyarországi piacra, de a Google Pay bevezetése jelentősebb lépés. Ötször annyi androidos készüléket használnak a magyarok, mint iPhone-t. Ez az arány még akkor is jelentős, ha ezeknek a mobiloknak a jelentős része az NFC hiánya miatt valószínűleg nem alkalmas fizetésre. És azok az ügyfelek sem igazán használták a mobilos fizetést, akik eddig az Erste saját androidos mobilfizetési appját telepítették, a kártyájukat tokenizálták, tehát minden szükséges lépésen túl voltak.

Forrás: Fintechradar

További E-gazdaság

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés