Connect with us

technokrata

A Visa kártyákat is Google Paybe rakja az Erste

erste

E-gazdaság

A Visa kártyákat is Google Paybe rakja az Erste

A Visa kártyákat is Google Paybe rakja az Erste

Újabb banknál érhető el a Google Pay. Az Erste ügyfelei ráadásul nem csak a Mastercard, hanem a Visa kártyáikat is hozzáadhatják a telefonjukon futó Pay appot.

Több bank megelőzte az Erstét a Google Pay integráció elindításával, ám ezek közül egyik sem támogatja a Visa kártyák tokenizálását. Az Erste mostanra azonban a kártya típusától, a kártytársaságtól függetlenül kínál tokenizálható bankkártyákat, amelyekkel Android és iPhone telefonokon is lehet fizetni.

Ahhoz, hogy a tokenizálás működjön szükség van pár alapfeltétel teljesítésére. Kellően új Android operációs rendszert kell futtatnia a készüléknek, emellett – és ez a szűkebb keresztmetszet – a mobilnak rendelkeznie kell NFC chippel a fizetések indítására és fogadására.

Az Apple Pay ugyan hamarabb érkezett meg a magyarországi piacra, de a Google Pay bevezetése jelentősebb lépés. Ötször annyi androidos készüléket használnak a magyarok, mint iPhone-t. Ez az arány még akkor is jelentős, ha ezeknek a mobiloknak a jelentős része az NFC hiánya miatt valószínűleg nem alkalmas fizetésre. És azok az ügyfelek sem igazán használták a mobilos fizetést, akik eddig az Erste saját androidos mobilfizetési appját telepítették, a kártyájukat tokenizálták, tehát minden szükséges lépésen túl voltak.

Forrás: Fintechradar

További E-gazdaság

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

lush

Dotkom

Lelép a social-media felületekről a Lush

2021. november 24. szerda
oracle

Dotkom

Az Oracle megelőzte a Google-t

2021. november 23. kedd
edge
facebook

Dotkom

Jobban rendezhetjük hírfolyamunkat a Facebookon

2021. november 21. vasárnap
winamp

Műszaki-Magazin.hu