Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Google lecserélné a csengőhangodat reklámra

Dotkom

A Google lecserélné a csengőhangodat reklámra

Bár csak egy beadott szabvány, mégis retteghetünk tőle, hogy kedvenc dallamunk helyett esetleg egy kávézót ajánl a telefonunk.

Azt nem ígérhetjük meg, hogy nem lesz benne a feature az Android következő variánsában (vagy upgrade-jében), de ha ez mégis bekövetkezne, akkor már biztosra vehetjük, hogy nem mi vettük meg a terméket, hanem MI magunk VAGYUNK a TERMÉK. A szabadalom egy kellemetlen és egy kevésbé kellemetlen részből tevődik össze. Nézzük meg, mik az opciók:

A Mountain View-i cég szabadalmaztatta azt az eljárást, miszerint a csengőhangot lecseréli egy reklámszövegre, valahogy így: „Igen, a barátnőd hív, de holnap lesz a születésnapja, így vegyél neki egy gyűrűt az XY ékszerboltban, ami tőled csak 100 méterre található. És ha arra jársz, ugorj be a Mekibe, akciós a sült krumpli.” A hirdetők egy rakás pénzt fizetnek majd ezért a Google-nek, mi pedig nem győzzük a munkahelyen hamarabb felkapni az androidos készüléket, nehogy egy erotikus hirdetés vagy egy konkurens vállalat reklámja szólaljon meg a telefonunkon. Ez a szabadalom egyik része, de reménykedjünk benne, hogy a Google a másik verziót részesíti előnyben.

A kisebbik rossz szerint pedig ez történhet: Ugye milyen unalmas a búgása a kicsöngésnek? Eme megoldás szerint ezt váltanák ki reklámblokkal egészen addig, amíg fel nem veszi a hívott fél. Ez is kellemetlen, de ugye, hogy kevésbé az?

 

 



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés