Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább mérgesedik a Google és a Foursqare viszonya

Dotkom

Tovább mérgesedik a Google és a Foursqare viszonya

A Foursquare egész jól megvolt a maga kis világával, becsekkolásával, versenyeivel egészen addig, amíg a Google nem kezdte átvenni a szolgáltatás lényegi elemeit a saját szoftvereibe. A fagyi pedig visszanyalt.

Ha valaki nem ismerné a Forsquare-t, annak eláruljuk, hogy okostelefonra és később táblagépekre írt alkalmazás, mely létezik androidos és iOS-es kiadásban is. Az applikáció lényege, hogy GPS alapján (vagy ha az nincs, akkor adótornyon, wi-fi-n keresztül) felismeri, hogy hol vagyunk, oda bejelentkezhetünk, pontot kapunk érte (közintézmények, éttermek, stb. esetén plusz pontokat), ha sokszor vagyunk ott, akkor a hely polgármestere is lehetünk, amit ismerőseink is látnak, sőt, versenyezhetünk is velük pontgyűjtésben. Lényegiben közösségi játék, ötletes, ingyenes, sok POI-t ismer, sajátot is létrehozhatunk. A Google ezt megirigyelte, így elindította a Latitude Leaderboard-ot, ami lényegében ugyanez.

Közben a Foursquare se volt tétlen, így például olyan androidos applikációt készített, mely támogatja az NFC-chipet Android 4.0-án, kiadta szoftverét a Sony legújabb kézikonzoljára, a PS Vita-ra. Most pedig a Foursquare egyszerűen lecserélte a Google Maps API-t a MapBox Streets for Foursquare.com-ra, melynek adatbázisát az OpenStreetMap adja.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés