Connect with us

technokrata

Kína államilag szabályozza, mennyit gamelhetnek a gyerekek

kína

Geek

Kína államilag szabályozza, mennyit gamelhetnek a gyerekek

Kína államilag szabályozza, mennyit gamelhetnek a gyerekek

A szigorú szabályok a 18 év alatti online játékosokra vonatkoznak

Jelentősen csökkentették Kínában azt az időt, amelyet a 18 év alattiak online játékokkal tölthetnek: péntekenként, hétvégén és ünnepnapokon legfeljebb egy órát játszhatnak ezekkel a fiatalok a hétfőn bemutatott új rendelkezések szerint – írja az MTI. Az intézkedés a játékfüggőség miatti egyre nagyobb aggodalom nyomán született.

A Kínai Sajtó és Publikációs Adminisztrációs Főhivatal (GAPP) által nyilvánosságra hozott szabályok szerint a 18 év alatti felhasználók a megadott napokon is csak este 8 és 9 óra között tudják használni az online játékokat.

Az online játékszolgáltatóknak tilos ezeken az időkereteken kívül bármilyen formában játéklehetőséget biztosítani a fiatalkorúak és gyerekek számára, és fel kell állítaniuk egy valódi személyazonosító rendszert.

Kína korábban a kiskorúak játékhasználati lehetőségét ünnepnapokon három, egyéb napokon 1,5 órában korlátozta. A GAPP közlése szerint fokozni fogják az online játékokkal foglalkozó cégek ellenőrzésének gyakoriságát és hatékonyságát, hogy garantálják a korlátozások betartását és a függőség kialakulása elleni rendszer kialakítását.

Forrás: 24.hu

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu