Connect with us

Hirdetés

technokrata

A gamer hölgyek fele titkolja nemét

gamer

Geek

A gamer hölgyek fele titkolja nemét

A gamer hölgyek fele titkolja nemét

Szinte folyamatos cyber-zaklatás éri őket a magányos férfijátékosoktól

A videojátékokkal való szórakozás már jó ideje nem fiús hobbi, köztudottan folyamatosan emelkedik a nők aránya a gamer közösségen belül.

A Lenovo által a körükben elvégeztetett, 900 fő megkérdezésén alapuló kutatás szerint ettől függetlenül van hova fejlődni, jelen pillanatban nem egyszerű gamer nőnek lenni ebben a közegben.

A kutatás szerint a női gamerek 77%-ának kellett már nemkívánatos viselkedést tolerálnia pusztán a neme miatt, így 59%-uk inkább eltitkolja azt, ha lehetséges. A leggyakrabban a kompetenciájukat vonják miatta kétségbe (70%), de gyakori még a legkülönfélébb módokon történő akadályozásuk (65%), a kéretlen patronálásuk (50%), továbbá 44% kellemetlen közeledési kísérlettel is találkozott.

A válaszadók 71 százaléka szerint a játékipari szereplőknek többet kellene tenniük a jelenleg fennálló problémák megoldása érdekében, például szerepelhetne több nő a reklámokban, hogy megszokottabbá váljon a közösségen belüli jelenlétük.

Érdekes még, hogy a nők 88 százaléka játszik kooperatív vagy versenyszellemű játékokkal, 75% kedveli az akció-túlélő vonalon mozgó címeket, 66% pedig a lövöldözős játékokat sem veti meg.

Forrás: Origo

További Geek

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés