Connect with us

Hirdetés

technokrata

8 éve keresi egy férfi az bitcoinnal teli merevlemezét

bitcoin

Dotkom

8 éve keresi egy férfi az bitcoinnal teli merevlemezét

8 éve keresi egy férfi az bitcoinnal teli merevlemezét

Százmilliárd forint feletti az összeg körülbelül

2013-ban egy brit férfi kiselejtezte a használt merevlemezét, ami hamar egy newporti szeméttelepen végezte. Emberünk azóta is keresi, hogy pontosan hol – kiderült ugyanis, hogy a lemezen mai árfolyamon majdnem 357 millió dollárt (116 milliárd forint) érő bitcoin lapul. Az IFL Science szerint a digitális tárcában 7500 bitcoin lapul, ez 2013-ban 500 ezer fontot ért (219 millió forintot).

James Howells 2013 óta keresi a merevlemezt a helyi szeméttelepen, ami nagyjából egy focipályányi nagyságú. Sok szerencséje egyértelműen nem volt eddig, és bár 8 évvel ezelőtt a The Guardiannek adott interjújában elmondta, hogy nagyjából tudja, hol lehet a lemez, de kicsit belefáradt a keresésbe, azóta sem adta fel.

A helyieknek milliós jutalmat is ígért, ha segítenek megtalálni, a városi tanács azonban nem enged önkénteseket a szeméttelepre. Howells úgy gondolja, hogy a lemez még mindig olvasható lehet, annak ellenére, hogy 8 éve pihen a földben.

Ha a merevlemezt nem sikerül megtalálni, a dollármilliók örökre elvesznek: a bitcoin ugyanis, mint a legtöbb kriptovaluta, visszavezethetetlen, azaz nincs nyoma, ami alapján bizonyítani lehetne, hogy Howells tényleg ennyit bányászott össze.

Forrás: 24.hu


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés