Connect with us

technokrata

Pár héten belül érkezhet az Office 2021

office

Dotkom

Pár héten belül érkezhet az Office 2021

Pár héten belül érkezhet az Office 2021

A Windows 11-gyel párhuzamosan kerül piacra a klasszikus irodai csomag.

Tíz évvel ezelőtt a Microsoft óriási stratégiai változtatással megkezdte az Office irodai csomagját használók átállítását az előfizetéses modellre. Az eredetileg Office 365-nek hívott, ám nemrég Microsoft 365 névre átkeresztelt termék havonta vagy évente számlázott díjért érhető el, az otthoni és a céges felhasználók körében is nagy népszerűségre tett szert. Előnyei közé tartozik, hogy nem kell érte egyben nagy pénzt letenni az asztalra, mindig az Office legújabb verzióját kínálja, továbbá jár mellé felhőtárhely is, amelybe automatikusan biztonsági mentések készíthetőek a dokumentumokról.

Ettől független a Microsoft kénytelen volt beismerni, hogy különböző okokból nem minden ügyfél számára lehetséges vagy gazdaságos az előfizetéses Office-ra való átállás, így megtartotta az egyszeri díjért „örökre” licencelhető kiadását is. A vállalat a héten csendben bejelentette, hogy az új Office 2021 a Windows 11-gyel párhuzamosan, október 5-én fog megjelenni Windows és macOS platformokra.

AZ ELŐFIZETÉSI DÍJÉRT ELÉRHETŐ TÁRSÁVAL ELLENTÉTBEN SEMMIFÉLE FELHŐSZOLGÁLTATÁS ÉS FUNKCIÓFRISSÍTÉS SEM JÁR HOZZÁ, BIZTONSÁGI JAVÍTÁSOKAT ÖT ÉVEN KERESZTÜL BIZTOSÍT A VEVŐINEK A MICROSOFT.

Az Office 2021 újdonságai közül kiemelhető, hogy mindegyik benne lévő app támogatja a sötét módot, a Wordbe került egy sorról sorra való lépegetéssel működő olvasómód, az Excel XLOOKUP függvénye segíthet sorok alapján dolgokat megtalálni a táblákban és a tartományokban, továbbá szintén az Excelben lehetőség van a dinamikus tömbök használatára.

Az Office 2021 különböző kiadásainak árait még nem tisztázta a Microsoft.

Forrás: ORIGO

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu