Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Telenor szabadnapot kínál az oltásért cserébe

Dotkom

A Telenor szabadnapot kínál az oltásért cserébe

A Telenor szabadnapot kínál az oltásért cserébe

A beoltott kollégák plusz egy nap fizetett szabadságot kapnak

Az átoltottság növelése és az oltási kedv támogatása érdekében a Telenor is csatlakozik azokhoz a vállalatokhoz, amelyek a koronavírus elleni oltásért szabadnapot adnak munkavállalóiknak.

Ennek keretében a vállalatnál plusz egy fizetett szabadnap jár minden kollégának, aki az oltás beadatása mellett dönt vagy már döntött, és legalább az első oltását már megkapta.

 A Telenor tavaly márciusban a nagyvállalatok körében az elsők között döntött arról, hogy kollégáit teljes home office-ba küldi. A törökbálinti központi irodaház munkatársai azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal, 100%-os távmunkában, otthonról dolgoznak. A vállalat fontosnak tartja az oltottsági adatok pozitív alakulását, mert akkor tud felelősen dönteni az újranyitás lehetőségéről, ha minél több kolléga megkapja az oltást és ezzel együtt a védettséget. A vállalat a lépéssel más cégeket is arra ösztönöz, hogy hasonló módon segítsék elő a minél magasabb átoltottság elérését.

A vállalatnál plusz egy fizetett szabadnap jár minden kollégának, aki az oltás beadatása mellett dönt vagy már döntött, és legalább az első oltását már megkapta. A szabadnapot a munkatársak az év végéig, 2021. december 31-ig vehetik ki. Az oltásért járó plusz egy fizetett munkanappal a vállalat arra bátorítja kollégáit, hogy aki még nem regisztrált, fontolja meg az oltás lehetőségét, hiszen ezzel jelentősen csökken a vírus terjedésének lehetősége.

A vállalat egy anonim, önkéntes alapon kitölthető kérdőívben arra kéri munkatársait, hogy osszák meg eddigi tapasztalataikat a vakcinációval kapcsolatban. A kérdőívvel folyamatosan tudják követni, hogy eddig hányan kaptak oltást. Ennek segítségével átfogó kép rajzolódik ki a vállalat beoltottsági arányáról. Eddig közel hatszázan töltötték ki a kérdőívet, és a kitöltők több mint 80%-a kérte az oltást. Közülük nagyjából 65% kapta meg legalább az első vakcinát.

„A kollégák visszajelzései alapján egyre jobban érezzük a fizikai jelenlét hiányát. Egyre többen érzik úgy, hogy szükségük van az együttműködésre, a közös munkára, a fizikai, vagy legalább a hibrid jelenlétre. Bízunk benne, hogy az átoltottsági arány növekedésével, a szigorú szabályok betartása mellett, mielőbb megkezdhetjük a fokozatos nyitást”

 –mondta el Endrei-Kiss Judit, a Telenor HR-vezérigazgató helyettese.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés