Connect with us

Hirdetés

technokrata

USA elnökválasztás vagy COVID kormánybejelentés

covid

Dotkom

USA elnökválasztás vagy COVID kormánybejelentés

USA elnökválasztás vagy COVID kormánybejelentés

Ki nyerte a hazai netezők figyelmét?

Másfélszeresére nőtt a böngészési típusú adatforgalom a Hipernet-hálózaton.

A kiemelkedő társadalmi események sokszor kiugró látogatottságot hoznak a hírportálok és hírgyűjtő oldalak számára, ami az internetező lakosság ilyenkor tapasztalható információéhségét tükrözi. Az elmúlt két hét különösen intenzív volt ezen a téren: a 2020-as USA elnökválasztás és az őszi koronavírus-hullámhoz kapcsolódó kormánybejelentések idején másfélszeresére nőtt a böngészési típusú adatforgalom a Hipernet-hálózaton. A Telenor elemzése arra utal, hogy a magyar internetezők kitartóan követték a nemzetközi híreket, de a nagyobb adatforgalom még mindig a hazai kormányintézkedések idején volt mérhető.

A Telenor a mobilhálózatán mért böngészési típusú adatokat aggregáltan, napi bontásban elemezte. A vizsgálat magába foglalja a mobiltelefonos és nagyképernyős (asztali számítógép és laptop) nethasználatot is, amik a Telenor hálózatán csatlakoztak a világhálóra.

A COVID-intézkedésekkel kapcsolatos bejelentések időszaka nyerte a netezők figyelmét

Az átlagos hétköznapok – így a vizsgálatban bázisidőszaknak tekinthető október 27-i és 28-i napok – adatforgalmi átlagához képest az amerikai elnökválasztás napjain, azaz november 3-án kedden jelentősen, közel másfélszeresére, 42,9%-kal nőtt a böngészési típusú Hipernet-forgalom, míg az elnökválasztás másnapján – amikor az eredmények többsége érkezett – a bázisidőszakhoz képest 42,2% növekmény látható a böngészési típusú adatforgalomban.

Ezt követően a magyarországi COVID-helyezettel kapcsolatos november 9-i kormánybejelentés, majd a 10-én kedden megjelent szabályozások megismerése és a kapcsolódó hírek feldolgozása okozhatott jelentősen nagyobb böngészési adatforgalmat. A legnagyobb forgalmat jelentő napon a bázisidőszakhoz képest több mint másfélszeresére, 57%-kal nőtt a böngészési típusú adatforgalom a Hipernet hálózaton, ami szerdán is kitartott, a bázisnak tekintett, két héttel korábbi szerdához képest 48%-kal nagyobb forgalmat generálva.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés