Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Continental forradalmasította a székeket a Super Bowl arénában

continental

Dotkom

A Continental forradalmasította a székeket a Super Bowl arénában

A Continental forradalmasította a székeket a Super Bowl arénában

„Kényelmes ülőhellyel várjuk a szurkolólat” – ígéri Jim Hill amerikaifutball-rajongó, a Continental észak-amerikai ContiTech üzletágának vezetője

A világ legnagyobb stadionjai közül többen is a Continental technológiai vállalat üléshuzatát használják, így például Miamiban, a Hard Rock Stadionban. Itt rendezik meg februárban a világ egyik legrangosabb sporteseményét, a Super Bowlt, ahol bizonyára egy ülés sem marad üresen a több mint 65 ezerből.

Az amerikai foci rajongói szinte az egész napot ott fogják tölteni, hiszen a játékidő három-négy órás lesz, a félidőben pedig műsorral szórakoztatják majd őket. Ahhoz, hogy igazán élvezni lehessen a meccset, rendkívül fontos a kényelmes ülőhely. A napos Floridában ráadásul nemcsak erre kell ügyelni, hanem arra is, hogy a nap az év kétharmadában tűz a stadionra. A Continental megoldása jóvoltából a lelátó üléseinek hőmérséklete végig elviselhető marad.

„Kényelmes ülőhelyet biztosítunk a rajongóknak a speciális ’hideg színek’ technológiával”

– mondta el Jim Hill, megszállott amerikaifoci-rajongó, a Continental észak-amerikai régióján belül a ContiTech üzletágvezetője.

„A nanobevonat mellett speciális színpigmenteket használunk, amelyek az UV-sugárzás akár 80%-át is képesek visszaverni a közel infravörös tartományban. Így a Virginia államban található Winchesterben készült kárpit sokkal kevésbé melegszik, ezért az anyag akár 15 Celsius fokkal hűvösebb lehet, mint az egyéb textilfélék.”

A stadion üzemeltetőinek azonban más kihívásokkal is szembe kell nézniük. „Miamiban nem csak a hőmérséklet, hanem a páratartalom is magas. Ez komolyan próbára teszi az ülés anyagát, nem is beszélve az eseményekkel együtt járó természetes elhasználódásról” – teszi hozzá Jim Hill. A felület anyagának mindezt bírnia kell, hogy a stadion éveken át a legjobb formáját mutathassa. Az arénát 2015-ben újították fel, és több mint hétezer üléshez a Continental „skai cool colors Venezia” anyagát használták.

Meggyőző design, tapintás és színválasztás

Az anyag körülbelül 85%-a PVC kompozitból áll, 13%-a pedig kötött poliészter és bakelit. A nanobevonatnak köszönhetően a huzat nem csupán az UV-sugárzásnak áll ellen, hanem az időjárás viszontagságainak és a pecséteknek is, a tisztítása pedig nagyon egyszerű. A kilöttyintett ital, az ételmaradék és a cipőtalp sem tud látható foltot hagyni az üléseken.

Az üzemeltetők szerint a finom textil elegánsan sportos hatást kelt, a szőtt struktúrát pedig jó érzés megérinteni. Emellett a szín is fontos tényező, hiszen például a „jégkék” megegyezik Miami amerikai foci csapatának színével. „Ügyfeleinknek személyre szabott megoldásokat nyújthatunk a 12 választható színnek köszönhetően” – magyarázza a ContiTech üzletágvezetője.

Az európai stadionokban is otthon vagyunk

Számos német labdarúgócsapat is kihasználja ezeket az előnyöket, és a klub színeinek megfelelő üléspárnákat rendel a stadionjába. A skai felületi anyagnak köszönhetően a rajongók – akár Münchenben, Wolfsburgban vagy Mönchengladbachban – garantáltan kényelmes helyen ülve szurkolhatják végig a szezon összes meccsét. De ugyanez igaz a jéghoki mérkőzésekre és az atlétikai versenyekre is. A Continental üléshuzatait összesen több mint 50 sportaréna használja világszerte, ami azt jelenti, hogy a legfontosabb sportesemények állandó résztvevőivé váltak.

Az anyagot olyan jól fogadták az Egyesült Államokban, hogy elnyerte a North American Seating Company díját. A siker másik biztos jele, hogy már nem csak stadionokban, hanem éttermekben, közterületeken, lakóövezetekben, az egészségügyben, a kiskereskedelemben, és más kültéri létesítményekben is alkalmazzák ezt a megoldást. A különleges anyagot napokon belül emberek milliói látják majd a tévé közvetítésében, még akkor is, ha a 7 ezer ülés biztosan nem marad üresen a világ legnézettebb amerikaifutball-meccsének lelátóján.

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés