Connect with us

technokrata

Hlinka Zsolt fényképész munkáját is elismerték a világ legnagyobb fotóversenyén

Dotkom

Hlinka Zsolt fényképész munkáját is elismerték a világ legnagyobb fotóversenyén

Hlinka Zsolt fényképész munkáját is elismerték a világ legnagyobb fotóversenyén

Sony World Photography Awards 2017

Tegnap a 2017-es Sony World Photography Awards szakmai zsűrije a legjobbak közé választotta Hlinka Zsolt magyar fotósVárosi Szimmetria (Urban Symmetry)” elnevezésű sorozatát, amely így a világ 10 legjobbja közé került a Professzionális Építészet kategóriában.

183 országból több mint 227 000 pályázat érkezett az idei Sony World Photography Awards fotóversenyre. Hlinka Zsolt az egyedüli magyar fotográfus, akinek a munkáját a legjobb 10 közé sorolták a ma bejelentett Professzionális, Nyílt, Ifjúsági és Diák Fókusz kategóriákban. A zsűri további négy magyar fotós munkáját emelte ki a többi pályamunka közül (kategóriájukban a legjobb 50 helyezett közé kerültek).

A Professzionális kategória szakmai zsűrije a legjobb, 5-10 képből álló portfóliókat választotta ki, amelyek a kortárs fotóművészetet leginkább reprezentálják.

Zsolt gyönyörű, “Városi Szimmetria” elnevezésű fotósorozata a Duna partján elhelyezkedő épületeket mutatja be. A természetes környezetükből kiragadta az épületeket a művész, és azokat olyan tónusokkal helyezte semleges háttérre, amellyel az egymástól független építmények egyedi karaktereit hangsúlyozza. Közelebbről nézve felfedezhetjük, hogy a képek nem a valóság pontos másolatai, inkább az épületek tükröződései, ezáltal tökéletes szimmetriát alakítanak ki a fotón. A sorozat teljesen lenyűgözte a zsűrit azzal, hogy az építész fotográfia jellegzetes motívumait különleges interpretációban ábrázolja.

“Hatalmas meglepetésként ért, amikor megtudtam, hogy egy ilyen nagy jelentőségű versenyen értem el előkelő helyezést. Nagyon boldog vagyok, mivel most nyújtottam be először pályázatot, ráadásul a díjnyertes képsorozat a kedvenc munkám. Megtiszteltetésnek érzem, hogy a képeim ekkora sikert arattak olyan sok másik fotográfus munkái között”

– mondta el az elismerésre reagálva Hlinka Zsolt.

 

Díjak és Kiállítás

A magyar fotós most a Professzionális Építész kategória, valamint a legnagyobb elismerést jelentő Sony World Photography Awards Az Év Fotográfusa díjáért száll harcba. A győzteseket 2017. április 20-án, csütörtökön fogják kihirdetni Londonban. A nyeremények között pedig a Sony legújabb digitális képalkotó eszközei, valamint a díjátadóra szóló utazás mellett a 25 000 dolláros fődíj is szerepel.

Hlinka Zsolt munkáit Londonban, a Sony World Photography Awards és Martin Parr – 2017 kiállításon is bemutatják április 21. és május 7. között a többi kiválasztott, elismert és nyertes alkotással együtt.

 

További elismerések

A Sony World Photography Awards zsűrije további négy, a Nyílt kategóriában pályázó magyar fotós munkáját is elismerte, akiknek munkáit a világ legjobb 50 alkotása közé sorolták:

  • Ilyés Zalán (Székelyudvarhely), Portré kategória
  • Csoboth Dina (Budapest, Londonban él), Digitális Manipulált Fotók és Portré kategória
  • Csákvári Péter (Oroszlány, Budapesten él), Csendélet kategória
  • Kercz Tibor (Érd), Mozgás és Vadvilág kategória

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/

1201_1869_achimthomae_germany_open_travel_2017 1189_1857_ralphgrf_germany_open_travel_2017 1315_2655_nadinehackemer_germany_studentfocus_2017 1035_1703_jelenajankovi_serbia_open_streetphotography_2017

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/

Mass Image Compressor Compressed this image. https://sourceforge.net/projects/icompress/

833_1501_nigelhodson_unitedkingdom_open_wildlife_2017 427_1087_beniaminopisati_italy_open_culture_2017

További Dotkom

Hirdetés
Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Hirdetés

Műszaki-Magazin.hu