Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megdöbbentő: Néhány másodperc alatt feltörhető egy bankkártya!

Dotkom

Megdöbbentő: Néhány másodperc alatt feltörhető egy bankkártya!

Megdöbbentő: Néhány másodperc alatt feltörhető egy bankkártya!

A Visa kártyái nem okoznak túl sok fejtörést a hackereknek.

Az ember azt gondolná, hogy a bankkártya használata rendkívül biztonságos és az online használat során megfelelően védettek az adataink és persze a pénzünk is. Nos, kiderült, hogy ez azért nem egészen így van, szakértők ugyanis alig 4-6 másodperc alatt  törtek fel egy Visa hitelkártyát. Mindezt a Newcastle-i Egyetem kutatói mutatták be, akik egyszerűen, brute force módszerrel értek el sikert.

Gyakorlatilag nem csináltak mást, minthogy nekiálltak beírni kártyaszámhoz tartozó lejárati dátumok és CCV biztonsági kódok lehetséges kombinációit. Mivel a rendszer nem számolja a próbálkozások számát, így a számítógép erején és persze a szerveren múlik az, hogy mennyi idő alatt érnek el sikert.

Ennek is köszönhető, hogy egy támadónak csak egy 16 jegyű kártyaszámot kell megszereznie (ezek nagyon olcsón, darabonként 1 dollár alatti áron megvehetőek a sötét weben) aztán neki is láthat a próbálkozásoknak. A szakértők szerint átlagosan 60 alkalommal kell próbálkozni a lejárati dátumokhoz, míg a CCV kód körülbelül 1000 alkalom után deríthető ki.

Azt azért fontos tudni, hogy ez csak a Visa kártyáinál használható megoldás, a Mastercard rendszere ugyanis 10 próbálkozás után letilt. A szakértők ezért felhívták 36, Vista kártyát is támogató weboldal figyelmét a hibára, ezek közül egyelőre csak alig 8-an szigorítottak a belépésen. Amíg ez nem történik meg, azt javasolják, hogy inkább ne használjuk a Vista kártyánkat online vásárláshoz, vagy ha mégis, akkor adjunk meg belépési limitet.

Forrás: HVG

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés