Connect with us

technokrata

Regisztráltál ezeken a szexoldalakon? Akkor kezdhetsz aggódni!

Dotkom

Regisztráltál ezeken a szexoldalakon? Akkor kezdhetsz aggódni!

Regisztráltál ezeken a szexoldalakon? Akkor kezdhetsz aggódni!

Ezúttal a világ legnagyobb szexközösségének tagjai retteghetnek, több mint 400 millió fiók adatát lopták el.

Tavaly óriási botrányt kavart, amikor feltörték a kifejezetten megcsalásra építő Ashley Madison adatbázisát, amikor nem kevesebb, mint 30 millió felhasználó adatát szerezték meg. Most újra van miért rettegni, ezúttal az AdultFriendFinder adatbázisához fértek hozzá. A világ legnagyobb szvinger- és szexközösségeként számon tartott oldalról 300 millió felhasználó adatát lopták el.

hack

Ugyan a pontos adatbázis egyelőre nem került napvilágra, a támadásról beszámoló Leaked Source szerint az AdultFriendFinder vagy egyáltalán nem használt titkosítást, vagy az SHA1 algoritmusra bízta az adatok védelmét, amelynek feltörése egy tapasztalt hackernek nem okoz gondot.

Rosszul jártak azok is, akik a Penthouse nevű site-ra regisztráltak, innen 7 millió fiók adatát lopták el. Még durvább a Cams.com esete, itt 62 millió fiókhoz fértek hozzá, míg az iCams.com domain-ről 1,1 milliót sikerült eltulajdonítani. Nem úszta meg a Stripshow.com sem, erről a címről 1,4 millió fiók adatát tulajdonították el. Az AdultFirendFinder már bejelentette, hogy azonosították a támadást lehetővé tevő sérülékenységet és befoltozták azt.

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin