Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem csak szállást, irodát is mobilon keresünk

Dotkom

Nem csak szállást, irodát is mobilon keresünk

Az üzleti világ véleménye szerint a mobilalkalmazások kulcsfontosságúvá válnak az irodakeresésben.

A dolgozók világszerte egyre mobilisebbé válnak, ugyanakkor folyamatosan elérhetőnek kell lenniük, ezért egyre többen és egyre több helyen keresnek színvonalas irodákat, amelyek akár rövid határidővel is lefoglalhatók. A globális irodakínálattal rendelkező Regus (www.regus.hu) legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a digitális technológiákban jártas dolgozók egyre nagyobb hányada használ mobilalkalmazásokat az irodakereséshez.

A szállásokhoz hasonlóan – amelyeknek több mint egyötödét mobilalkalmazásokkal foglalják[1] – az üzletemberek közel egytizede már irodát is mobileszközön keres szerte a világon (http://www.regus.hu/office-space). Ispánki Nikoletta, a Regus magyarországi vezetője szerint ez a trend náluk is megfigyelhető. „A Regus-alkalmazás használóinak száma évről évre megtriplázódik. Az alkalmazás segítségével a felhasználók kényelmesen, nehézkes szerződéskötés és belépési díj nélkül foglalhatnak tárgyalókat, privát irodákat, co-working munkaállomásokat, és egyszerűen jelentkezhetnek be business lounge-okba.”

office-worker

Ahogy az ezredforduló táján születettek közül mind többen lépnek be a munkaerőpiacra, és az okostelefonok a fejlődő gazdaságokban is elterjednek, az irodakereső alkalmazásokat az eddiginél is szélesebb körben fogják használni.

A felmérés főbb eredményei

  • A magyar válaszadók 54,5 százaléka a munkahét legalább felét irodán kívül tölti.
  • A válaszadók közel egytizede (7 százalék) használ mobilalkalmazást a legközelebbi szabad iroda megtalálásához.

Ispánki Nikoletta (Country Manager) szerint „a munkavállalók változnak: mobilisebbek, és növekszik a digitális eszközöket használók aránya. A világ üzletembereinek több mint a fele már nem egyetlen helyhez kötötten dolgozik egész héten, ugyanakkor folyamatosan elérhetőnek kell lennie, és a központi irodán kívül is tudnia kell hatékonyan dolgozni.

Következésképpen a dolgozók manapság mindinkább az internetre és az internetes alkalmazásokra támaszkodnak irodakereséskor, különösen egyik megbeszélésről a másikra utazás közben. Függetlenül attól, hogy ezeket az alkalmazásokat táblagépen vagy okostelefonon használják, a munkavállalók fiatalabb generációja – amely már természetesnek veszi, hogy minden szükségletének kielégítésére létezik mobilalkalmazás – egyre gyakrabban fogja így megtalálni következő irodáját.”



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés