Connect with us

Hirdetés

technokrata

Íme néhány iPhone-os app, amikkel jobban megy a munka

Dotkom

Íme néhány iPhone-os app, amikkel jobban megy a munka

Amíg néhány évvel ezelőtt még leginkább telefonáltunk a mobilunkon, addig mostanra eljutottunk oda, hogy szinte nincs olyan funkció, amit ne érhetnénk el azonnal a kezünkben lévő okoseszközről. Ebbe nemcsak az otthoni, de a munkahelyi teendők is beletartoznak, ezért úgy gondoltuk, hogy érdemes lenne bemutatni a legjobb, iPhone-ra szánt üzleti alkalmazásokat. Van köztük irodai programcsomag, e-mail kliens és WiFi kereső is, tehát ha van 5 perced, mindenképpen vess rájuk egy pillantást!

office-lens-cover

Office Lens

Az Office Lens egy egyszerű, de nagyszerű alkalmazás, ha valamilyen dokumentumot, fotót, névjegykártyát vagy táblát szeretnél lefotózni és továbbküldeni. A program intelligensen felismeri a témát, majd annak megfelően körbevágja és élesíti a képet. Ezután pillanatok alatt beimportálhatjuk egy Word vagy Excel dokumentumban, de akár PDF-et vagy JPG képet is készíthetünk vele, illetve természetesen azonnal továbbküldhetjük a beépített e-mail kliens vagy az OutLook segítségével. 

15195-11351-cloudmagic-ios-l

CloudMagic

Az összes levelünket kényelmesen elérhetjük a CloudMagic segítségével, hiszen legyen szó akár Gmail-ről, Outlook-ról, iCloud-ról, Microsoft Exchange-ről vagy épp bármilyen, IMAP protokollt használó szolgáltatásról, az alkalmazás megbirkózik vele. Bónuszként pedig egy igen kényelmesen használható felhasználói felülettel érkezik a CloudMagic, így mindenkinek javasoljuk, hogy töltse le az iPhone-jára ezt az ingyenes alkalmazást. Ha pedig kíváncsi vagy, hogy milyen levelezőrendszerek érhetőek még el a telefonodra, olvasd el a legjobb e-mail programokról szóló cikkünket

b-20111220-105438

Bérkalkulátor+

A Bérkalkulátor+ pontosan azt tudja, amit ígér, azaz elárulja, hogy a jelenleg hatályos törvényeknek megfelelően hogyan alakul egy munkavállaló bére. Az egyszerűen használható alkalmazás persze a vállalkozóknak is hasznos lehet, hiszen a segítségével néhány másodperc alatt kiszámítható, hogy mennyi egy-egy dolgozó teljes bérköltsége.

camcardiphone

CamCard

Ugyan az Office Lens is képes a névjegykártyák bescannelésére, a rajtuk lévő adatokkal nem tud mit kezdeni. Itt jön a képbe a CamCard, ami képes azonnal feldolgozni és elmenteni névjegykártyán lévő adatokat. Üröm az örömben, hogy a rendkívül egyszerűen használható alkalmazás angol nyelvű, azaz az ékezetes karaktereket hagyományosként érzékeli, így a digitalizálás után kézzel kell átírnunk ezeket a betűket. A program a saját memóriájába is elmenti a névjegyeket, de emellett beállíthatjuk, hogy az iCloud mellett a Gmail fiókunkkal is szinkronizáljon.

a87b782d551cca7685bc2bad3a1a3a0f

Todoist

Nem kell feltétlenül vezérigazgatónak lenned, hogy értékeld a Todoist funkcióit. A feladatkezelőben napi és heti nézetben is megnézhetjük a ránk váró feladatokat (sőt, hetente ismétlő programok megadására is lehetőség van), kategóriák szerint rendszerezhetjük azokat az új ötleteinket akár a kollégáinkkal is megoszthatjuk. Emellett jegyzetek tárolására is használható az applikáció, sőt az ötleteinket a felhőbe is feltölthetjük. Jó hír, hogy a Todoist nemcsak iPhone-on működik, így androidos és Windowst használó kollégáknak is érdemes bemutatni. 

myscript_iphone_hero_fixed

MyScript Calculator

Egyszerű és nagyszerű a MyScript Calculator, hiszen zavaró funkció helyett a lényegre, azaz a számolásra koncentrál. Az alkalmazáson belül nincsenek zavaró gombok, az ember az ujjával rajzolhatja le amit szeretne, a szoftver pedig értelmezi és végre is hajtja a parancsot. Különösen akkor hasznos, ha az ember épp beszél valakivel és ahelyett, hogy az alkalmazásra figyelne, csak gyorsan felrajzolja a szükséges egyenletet aminek a végeredményét azonnal meg is mutatja a MyScript. 

splashtop-2-remote-desktop-for-iphone

Splashtop 2

Igazán kényelmes megoldást nyújt az irodai számítógépen lévő adatok elérésére a Splashtop. Az alkalmazással ugyanis távolról vezérelhetővé válik a számítógép, így a fontos adatokat, hasznos programokat a mobilunk képernyőjén is megtekinthetjük. A program a Windows mellett Mac-kel is kompatibilis (ehhez értelemszerűen fel kell tenni egy kliensprogramot a gépre), illetve az iPhone mellett természetesen iPad-en és az androidos készülékeken is működik.  Üröm az örömben, hogy a bár a Splashtop 4,99 dollárért (1400 forint) hozzáférhető, alapesetben csak a helyi hálózaton használható. Ahhoz, hogy akár több országgal távolabbról is elérjük a számítógépünket, az évi 17 dolláros (4800 ezer forint) áron kínált Access Pack-ot kell megvásárolnunk. 

avast-wi-fi-finder

Avast Wi-Fi Finder

Ahogy a nevében is szerepel, az Avas Wi-Fi Finder a WiFi hálózatok megtalálására szolgál. Az egyszerűen kezelhető alkalmazás egy térképen mutatja meg, hogy a közelben merre találhatóak nyilvános WiFi hálózatok. A program azt is jelzi, hogy egy adott hálózat nyitott-e vagy a használatához jelszóra van szükségünk. Amennyiben találtunk egy olyat, ami megfelelőnek tűnik, úgy a navigálás gombra nyomva az Apple Maps azonnal elirányít minket az úticélhoz. Igazán hasznos, hogy egy adott ország összes WiFi pontjait lementhetjük, így egy út előtt mindenképpen érdemes megnyitni a programot. 

k-bigpic

Microsoft Office

Végére hagytuk az irodai programcsomagok királyát, a Microsoft Office-t. A redmondi gyártó által fejlesztett alkalmazásokra hosszú ideig kellett várni, de 1,5 évvel ezelőtt végre hivatalosan is megérkezett a Word, az Excel, a OneNote, az Outlook és a PowerPoint az iPhone-ra. A teljes értékűen használható szoftverek az Office 365 keretében érhetőek el az Apple készülékeire, azaz havonta díjat kell fizetni értük (van ingyenes verzió is, de ott csak a fájlok megnyitását támogatja a rendszer, szerkeszteni nem lehet).

 (A cikk eredetileg a Rendszergizda blogon jelent meg, a szerző saját írása.)



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés