Connect with us

Hirdetés

technokrata

A hűtőnkbe is beköltözhetnek a virtuális asszisztensek?

Dotkom

A hűtőnkbe is beköltözhetnek a virtuális asszisztensek?

A Samsung felvásárolt egy virtuális asszisztens fejlesztésével foglalkozó céget, így akár a háztartási eszközökbe is bekerülhet egy ilyen rendszer.

Az manapság már senki számára nem újdonság, hogy a jövő az okoseszközökben rejlik. Az egész életünket behálózó termékek irányítására pedig nem a kezünk, hanem a hangunk a leginkább megfelelő, ezért egyre több gyártó fejleszt mesterséges intelligenciával működő rendszereket. Ezek közé tartozik például az Apple is, aki 2011-ben vásárolta fel a Siri Inc-et, a ma oly népszerű személyi asszisztens fejlesztőit.

1samsung

Nos, mindez most azért lényeges, mert a fejlesztők közül többen is otthagyták a kaliforniai gyártót a felvásárlás után, majd saját céget alapítottak ahol kifejlesztették a Vivet, amely állításuk szerint egy minden eddiginél fejlettebb asszisztens. Különösképp azért, mert a fejlesztők szerint célzott, gépies mondatok helyett egy átlagos társalgási szinten kommunikál a rendszer, azaz olyan, mintha egy emberrel beszélnénk.

Úgy tűnik, hogy ez rendkívüli módon elnyerte a Samsung vezetőinek a tetszését, mivel a dél-koreai gyártó felvásárolja a csapatot. Egyelőre ugyan nem részletezték a jövőbeni terveket, de nem nehéz belegondolni, hogy az üzlet vége az lehet, hogy az okostelefonok, táblagépek és okoskarkötők után a háztartási piacra is betörnének a virtuális asszisztensek, hiszen a Samsung ezeken a területeken is rendkívül erős.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés