Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még jobban harcol a spam-ek ellen a Google

Dotkom

Még jobban harcol a spam-ek ellen a Google

Új, évek óta várt algoritmus indított útjára a Google a napokban. A Pingvin algoritmus jelentősen átalakíthatja a keresésekre adott válaszokat.

A spam linkek ellen

A Google hivatalos közleményben jelentette be, hogy útjára indította a Pingvin algoritmus új generációját, amelynek célja, hogy a spam linkeket vásárló weboldalakat kiszűrje a találati listáról –írja az ite.hu keresőoptimalizálási magazin.

A Google a Pingvin algoritmus eredeti verzióját 2012-ben vezette be, és ez elsősorban büntető algoritmus volt. Azokat a weboldalakat, amelyek olyan linkeket szereztek, amely ütközött a Google irányelveivel megbüntette, azaz hátrasorolta a kereséseknél.

Ezt az algoritmus nagyon sok kritika érte, mert lehetővé tette a konkurencia weboldalainak tönkretételét, ráadásul a büntetés miatt nagyon sok weboldal és vállalkozás került nehéz helyzetbe.

googlepingvin

A Google reagált a kritikákra

A Google a kritikák miatt évek óta fejlesztette új generációs Pingvin algoritmusát, amelyet most szeptemberben indított útjára és az algoritmus jelenleg is élesítés alatt áll.

Az új Pingvin algoritmust a Google az alapjairól építette újjá, és igyekezett a korábbi hibákra reagálni.

Ahogy a Google magyar származású szóvivője, Gary Illyés fogalmazott: „Ez az egyik legszebb algoritmusindításunk, amely sok weboldaltulajdonos számára fog örömet okozni.”

Az új Pingvin algoritmus indításával párhuzamosan a Google törli az összes korábbi büntetést, és az új algoritmus a spam linkeket ezzel egyidőben elértékteleníti, de nem bünteti érte a weboldal tulajdonosokat.

Újdonság az is, hogy a Pingvin valós időben fut, azaz folyamatosan értékeli a weboldalra hivatkozó linkeket, így az esetleges káros hatásokra sokkal könnyebb lesz reagálni.

Magyarországon is fut

Az algoritmust a Google minden nyelven és minden országban lefutatja, így Magyarországon is. Gary Illyés azt is elmondta, hogy az algoritmus jelenleg is fut, így a hatások még nem észlelhetőek teljes körűen.

Az új algoritmus komoly szemléletváltozásnak tekinthető, mivel a Google korábban a büntetés preferálta, míg mostantól a spam linkek elértéktelenítése áll a fókuszban. Ez arra utal, hogy a keresőóriás már képes jobban kategorizálni a linkeket.

Bár a cég ennek kapcsán nem nyilatkozott, de szakértők szerint az új Pingvin algoritmus, már mesterséges intelligencián alapulhat, és ennek köszönhető a szemléletváltás is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés