Connect with us

Hirdetés

technokrata

Még jobban megvédi a géped ez a szoftver

Dotkom

Még jobban megvédi a géped ez a szoftver

Kaspersky Lab bemutatta zászlóhajós termékének új verzióját.

Kaspersky Internet Security – multi-device az egész család számára kifejlesztett biztonsági eszköz, védi a windows-os, mac-es és android-os felhasználókat a vírusoktól, veszélyes oldalaktól, online követéstől, csalástól és pénzügyi lopásoktól.

Ebben az évben a Kaspersky Lab Windows-ra kifejlesztett termékei számos új beépített funkcióval bővültek. Most már a felhasználók a nem biztonságos internethálózatokon is biztonságban tudhatják adataikat a Secure Connection tulajdonságnak köszönhetően. Az új megoldások továbbá be tudnak foltozni lehetséges biztonsági réseket a Software Updater és a Software Cleanernek köszönhetően.

KIS_evolution_2016

 

Secure Connection

Secure Connection lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy biztonságosan internetezzenek, azáltal hogy a hálózatokon fogadott és küldött adataikat titkosítja. Ez különösen fontos pénzügyi műveleteknél, engedélyezéseknél vagy bizalmas adatok küldésénél, mert ezeknél az eseteknél előfordulhatnak komoly – például anyagi-  veszteségek.

Ez a funkció különösen jól jön utazás közben, amikor sok ember hajlamos a nem biztonságos wi-fi hálózatra is felcsatlakozni azért, hogy kapcsolatban maradjon. A Kaspersky Lab kutatása szerint minden ötödik (18%) ember utazása során a kiberbűnözők áldozatává válik. Ez nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy minden ötödik utazó semmit sem tesz, hogy biztonságban legyen. A Secure Connection ma már egy szükséges megoldás, ha nyilvános wi-fire csatlakozunk.

A Kaspersky Lab védelmi komponense a Kaspersky Internet Security multi-device ablakából előhívható. Akkor is aktiválható, ha az eszköz nyilvános wifire csatlakozik, vagy ha a user bizalmas adatokat használ, például online bankolás, vásárlás, fizetés, emailezés és közösségi média használat közben stb.

A biztonsági előfizetésen belül a felhasználók 200 MB titkosított adatforgalmat kapnak és meghosszabbított havi vagy éves díj fejében korlátlan adatforgalmat kaphatnak.

blockhackvirus

Software Updater

A leggyakoribb metódus, amit a vírus használ, az a programok sérülékenységén alapszik. Fejlesztők rendszeresen frissítik a termékeiket, ez nem jelenti azt, hogy mindegyik felhasználó rá is nyom a frissítés gombra. Software Updater automatikusan megtalálja az updatelésre szoruló alkalmazásokat, és a felhasználó egyetértése után, fel is installája a szolgáltató legújabb verzióját.

A felhasználó manuálisan is kérheti a frissítést vagy beállíthat egy listát arról, amit nem szeretne letölteni, például olyan alkalmazások sorát, amikből a régi verzió a preferált.

Software Cleaner

A Kaspersky Lab kutatása szerint, a felhasználók 37%-a olyan adatokat tárol a készülékén, amit nem használ. Továbbá azáltal, hogy túlterheli a készülék memoriáját, a kiberbűnözőknek lehetősége nyílik, hogy beszivárogjanak a rendszerbe. Software Cleaner megvizsgálja a feltöltött alkalmazásokat és megjelöli azokat, amelyek potenciális veszélynek teszik ki a számítógépet. Sok esetben a felhasználó nem is tud tóla, hogy új alkalmazások kerültek felinstallálásra vagy egyszerűen nincs tisztában ezek potenciális veszélyével.

A Software Cleaner tájékoztatja a felhasználót a következő esetekről:

-ha olyan program került felistallálásra, amiről nem tudott

-vagy valamivel együtt töltődött le

-vagy az alkalmazás lelassítja a gépet

-vagy nem a leírt valóságnak megfelelő tulajdonságokkal bír

vagy ami a háttérben fut és felnyit minden bannert és üzenetet engedély nélkül

-vagy csak egyszerűen nincs régóta használatban.

A Software Cleaner-t a felhasználó igény szerint leszedheti vagy értékelheti.

Ezekhez az új funkciókhoz, a Kaspersky Internet Security – multi-device-hoz további új, továbbfejlesztett technológia tartozik, mint például a pénzügyi tranzakciókra tervezett többszintű védelem (Safe Money-t) és a nem kívánt appok installálását megelőző funkció (Application Manager, Change Control tulajdonság), valamint a reklám bannereket blokkoló Anti-Bannner.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés