Connect with us
Hirdetés

technokrata

Megkerülné a titkosítást az EU?

Dotkom

Megkerülné a titkosítást az EU?

Elképzelhető, hogy hamarosan mégis lehetősége nyílik a hatóságoknak a különféle titkosítások feltörésére.

Franciaország és Németország ugyanis azt szeretné elérni az Európai Bizottságnál, hogy jogszabályban garantálják, hogy feltörhessék a titkosítást. Lényegében arról van szó, hogy a két ország arra szeretne felhatalmazást kapni, hogy a terroristákat a lehető legjobban figyelemmel tudják követni, mivel ezek az emberek gyakran fordulnak olyan, titkosított kommunikációs formákhoz, mint például a Telegram.

A kormányzatok számára az is problémát jelent, hogy mostmár nemcsak a kifejezetten titkosítás miatt létrehozott üzenetküldő szolgáltatások, de a hagyományos applikációk is kínálnak titkosítási opciókat, így akár egy WhatsApp vagy Facebook Messenger felhasználó is eltűnhet a hatóságok kiváncsi szemei elől.

how-does-ssl-encryption-negatively-impact-enterprise-level-companies

 

Persze nem meglepő módon többen is alaposan felhördültek a hír hallatán, hiszen ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy bárkit, akit gyanúsnak találnak, kérdés nélkül megfigyelhetnek. Bernard Cazeneuve, francia belügyminiszter szerint viszont csak kifejezetten akkor vennék igénybe ezt a lehetőséget, ha már amúgy is nyomoznak valaki után.

Az biztos, hogy ez a téma még nincs befejezve, az elkövetkező időszakban valószínűleg több ízben is olvashatunk majd a két EU tagország törekvéséről.

Forrás: Index



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés