Connect with us
Hirdetés

technokrata

Ha jót akarsz, ezt a böngészőt letörlöd a gépedről!

Dotkom

Ha jót akarsz, ezt a böngészőt letörlöd a gépedről!

Adatokat lop a Maxthon böngésző.

Rettentő kínos dolgot fedeztek fel a Maxthon böngészőben. A körülbelül 1%-os piaci részesedésű szoftvert a lengyel Exatel nevű biztonsági cég vette alaposan szemügyre, a vizsgálódásuk során pedig igencsak meghökkentő dolgokat találtak. A Maxthon ugyanis folyamatosan adatokat küld a kínai fejlesztőknek, függetlenül attól, hogy az adott felhasználó részt vesz-e az egyébként nyilvános élményprogramban.

maxthon

A böngésző az Exatel szerint a számítógép adatait (például processzor vagy kijelző), a telepített programok listáját, a beállított kezdőlap elérhetőségét, illetve a böngészési előzményeket is továbbítja, méghozzá egy gyengén titkosított ZIP fájlban. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a Maxthon fejlesztői, de az útvonalat ismerő külsős támadók is hozzáférhetnek ezekhez az adatokhoz.

Bár a cég tagadja, hogy bármilyen módon is gyűjtenék az adatokat, valószínűleg egy már régóta meglévő, bevett gyakorlatról van szó, így csak a szerencsének köszönhető, hogy eddig nem történt komolyabb baj.  Ettől függetlenül azért javasoljuk, hogy amennyiben fent van a számítógépeden (vagy épp a mobilodon/táblagépeden) a szoftver, akkor töröld le és válassz egy megbízhatóbb alternatívát!

Forrás: PC WorldSzólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

samsung

SmartPhone

Kezd lejjebb menni a hajlítható mobilok ára

2021. július 31. szombat
privát

Kütyük

Szerezd vissza a mobilod privát szféráját!

2021. július 29. csütörtök
huawei

SmartWatch

Már játszani is lehet a Huawei legújabb okosóráján

2021. július 29. csütörtök
apple watch 3 okosóra okoseszköz

Kütyük

Mennyire éri meg Apple Watch 3 okosórát venni?

2021. július 26. hétfő
honor

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu