Connect with us

technokrata

Jó hír: nem maradnak munka nélkül az Uber-sofőrök!

Dotkom

Jó hír: nem maradnak munka nélkül az Uber-sofőrök!

Az EZ Expressz nevű közösségi futárszolgálat kínál megoldást az 1200 volt UBER-esnek.

Futótűzként járta körbe a hazai médiát tegnap a hír arról, hogy az UBER a kedvezőtlen jogi szabályozás miatt határozatlan időre felfüggeszti magyarországi tevékenységét. A döntéssel mintegy 1200, személyszállításból élő kisvállalkozó veszítené el munkáját, azonban a nemrégiben indult EZ Expressz nevű magyar közösségi futárcég megoldást kínál számukra.

Idén májusban indult a magyar tulajdonú EZ Expressz közösségi futárszolgálat, ami az UBER által képviselt megosztás alapú (sharing economy) modellt célozza meghonosítani a futárszervezés területén.

A Drukka Startup Stúdió keretében startoló startup már havi több száz megrendelést teljesít, cégek és magánszemélyek is előszeretettel igénybe veszik a szolgáltatást. Nemzetközi szinten már több vállalkozás kínál közösségi futárszervezést, például az UBER Rush vagy a Roadie, de itthon az EZ Expressz szolgáltatása hiánypótló.

ezexpressz_foto

Munkalehetőség a volt UBER sofőröknek 

Az UBER tegnapi bejelentése, miszerint határozatlan időre szünetelteti magyarországi szolgáltatását, nyilvánvalóan nemcsak az utasok tízezreit, hanem a személyszállítást végző 1200 szerződött kisvállalkozót is hidegzuhanyként érte. Az EZ Expressz számukra kínál munkalehetőséget.

„Az EZ Expressz az UBER-hez hasonlóan közösségi szolgáltatást nyújt. A kritériumainknak az UBER volt sofőrjei minden tekintetben megfelelnek, éppen ezért tárt karokkal várjuk a jelentkezésüket! A szolgáltatásunk egyre népszerűbb, szállítottunk már többek között laptopot, MRI felvételt, könyvelési anyagokat, születésnapi meglepetés ajándékot, de otthon felejtett kulcsot is. Előnyünk a többi futárszolgáltatóval szemben a kedvező árunk, illetve, hogy minden megrendelést még aznap teljesítünk. Jövőre a nemzetközi terjeszkedést is szeretnénk megkezdeni – fogalmazott Horváth Gábor az EZ Expressz vezetője.

Itthon is dübörögnek a sharing economy cégek 

A PwC napokban megjelent tanulmánya szerint a tavalyi 28,1 milliárd euróról több mint hússzorosára, 570 milliárd euróra emelkedhet 2025-re a megosztáson alapuló gazdaság (sharing economy) szolgáltatások forgalma Európában. A közösségi üzleti modell hazánkban is terjed, hiszen a Drukka Startup Studióból induló cégek közül a nemrég alapított EZ Expressz mellett, az online ruhatisztítás és vasalás közvetítő Neatly, illetve a takarítás közvetítő Rendi is egyre sikeresebb, mindkét cég már a nemzetközi terjeszkedést készíti elő.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

scale 3

Kütyük

Már wifin is csatlakozik a Huawei legújabb okosmérlege

2021. február 25. csütörtök
Galaxy Tab S7
galaxy a32

SmartPhone

Megérkezett a Samsung Galaxy A32 5G

2021. február 14. vasárnap
htc vive cosmos

Kütyük

HTC VIVE Fagyos Akciók

2021. február 4. csütörtök
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin