Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jó hír: nem maradnak munka nélkül az Uber-sofőrök!

Dotkom

Jó hír: nem maradnak munka nélkül az Uber-sofőrök!

Az EZ Expressz nevű közösségi futárszolgálat kínál megoldást az 1200 volt UBER-esnek.

Futótűzként járta körbe a hazai médiát tegnap a hír arról, hogy az UBER a kedvezőtlen jogi szabályozás miatt határozatlan időre felfüggeszti magyarországi tevékenységét. A döntéssel mintegy 1200, személyszállításból élő kisvállalkozó veszítené el munkáját, azonban a nemrégiben indult EZ Expressz nevű magyar közösségi futárcég megoldást kínál számukra.

Idén májusban indult a magyar tulajdonú EZ Expressz közösségi futárszolgálat, ami az UBER által képviselt megosztás alapú (sharing economy) modellt célozza meghonosítani a futárszervezés területén.

A Drukka Startup Stúdió keretében startoló startup már havi több száz megrendelést teljesít, cégek és magánszemélyek is előszeretettel igénybe veszik a szolgáltatást. Nemzetközi szinten már több vállalkozás kínál közösségi futárszervezést, például az UBER Rush vagy a Roadie, de itthon az EZ Expressz szolgáltatása hiánypótló.

ezexpressz_foto

Munkalehetőség a volt UBER sofőröknek 

Az UBER tegnapi bejelentése, miszerint határozatlan időre szünetelteti magyarországi szolgáltatását, nyilvánvalóan nemcsak az utasok tízezreit, hanem a személyszállítást végző 1200 szerződött kisvállalkozót is hidegzuhanyként érte. Az EZ Expressz számukra kínál munkalehetőséget.

„Az EZ Expressz az UBER-hez hasonlóan közösségi szolgáltatást nyújt. A kritériumainknak az UBER volt sofőrjei minden tekintetben megfelelnek, éppen ezért tárt karokkal várjuk a jelentkezésüket! A szolgáltatásunk egyre népszerűbb, szállítottunk már többek között laptopot, MRI felvételt, könyvelési anyagokat, születésnapi meglepetés ajándékot, de otthon felejtett kulcsot is. Előnyünk a többi futárszolgáltatóval szemben a kedvező árunk, illetve, hogy minden megrendelést még aznap teljesítünk. Jövőre a nemzetközi terjeszkedést is szeretnénk megkezdeni – fogalmazott Horváth Gábor az EZ Expressz vezetője.

Itthon is dübörögnek a sharing economy cégek 

A PwC napokban megjelent tanulmánya szerint a tavalyi 28,1 milliárd euróról több mint hússzorosára, 570 milliárd euróra emelkedhet 2025-re a megosztáson alapuló gazdaság (sharing economy) szolgáltatások forgalma Európában. A közösségi üzleti modell hazánkban is terjed, hiszen a Drukka Startup Studióból induló cégek közül a nemrég alapított EZ Expressz mellett, az online ruhatisztítás és vasalás közvetítő Neatly, illetve a takarítás közvetítő Rendi is egyre sikeresebb, mindkét cég már a nemzetközi terjeszkedést készíti elő.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés