Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mit lép a Google? Súlyos hibát találtak a Chrome-ban!

Dotkom

Mit lép a Google? Súlyos hibát találtak a Chrome-ban!

Retteghet a Netflix.

Súlyos sérülékenységet találtak a Google Chrome böngészőben, amelynek köszönhetően megkerülhetők az online streaming szolgáltatók védelmei, így pillanatok alatt le lehet tölteni egy felvételt a Netflixről vagy az Amazon Prime-ról.

A hiba a Chrome digitális jogokat kezelő Widevine rendszerében találták, ez kétfajta módszerrel biztosítja a védett tartalmak biztonságát. Az egyik technológia az EME amely a titkosított média kiterjesztésekkel foglalkozik, míg a másik a titkosított anyagok visszafejtéséért felelős CDM modul.

chromedw

Most ez utóbbi okozza a problémát, ugyanis a szakértők szerint a feloldott tartalmat egy megfelelő programmal már az előtt le lehet tölteni, hogy az megjelenne a böngészőben. Nem nehéz kitalálni, hogy ez elsősorban nem az önjelölt hackerek, hanem sokkal inkább azok miatt okoz problémát, akik aztán idő előtt elterjeszthetik a kópiákat az internetes fájlcserélőkön.

Ugyan a Google-nek már május 24-én jelezték a problémát, egyelőre nem történt semmi változtatás, csak annyit árult el a cég szóvivője, hogy vizsgálják a hibát. A helyzet azért is sürgető, mert a hiba nem csak magát a Chrome-ot, de az összes Chromium forráskódú böngészőt is érinti, ilyenekből pedig van néhány.

Forrás: Origo



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés