Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kinyírja a Flash-t az Apple

Dotkom

Kinyírja a Flash-t az Apple

Tiltja a bővítmény futtatását az Apple az ősszel érkező rendszerében.

Maga Steve Jobs ásta meg a Flash sírját azzal, hogy 2007-ben bejelentette, az iPhone nem támogatja majd a szabványt, sőt, a cége mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető leghamarabb átálljon az iparág a HTML5-re.

flashapple

Nos, ha nem is ment minden simán, mára eljutottunk oda, hogy a mobil eszközököről szinte teljesen kiszorult a Flash és az asztali számítógépekről is egyre inkább eltűnőben van. Mindez az Apple-nek is köszönhető, de tény, hogy a közelmúltban már a legtöbb fejlesztő átállt a HTML5-re. Ennek fényében nem véletlen, hogy maga a Google is bejelentette, hogy ősztől már nem indulnak el alapértelmezetten a Flash tartalmak a Chrome-ban.

Most erre is rátett egy lapáttal az Apple, hiszen az új, ősszel érkező macOS Sierrában már csak egyesével indíthatjuk el a Flash plugint, annak automatikus futtatására nem lesz lehetőség. Ez pedig azzal is járhat, hogy az oldalon szürke kockák csúfítják el a képet, ami a mai, türelmetlen internetezők korszakában könnyen egyenlő lehet azzal, hogy máshova látogat a nézelődő. Ez pedig valószínűleg elég ösztönző arra, hogy végleg eltűntessék a Flash-t az internetről.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés