Connect with us

technokrata

Ne lepődj meg: minden szavad rögzíti a Google!

Dotkom

Ne lepődj meg: minden szavad rögzíti a Google!

De ezt ki is lehet kapcsolni. Itt megtudhatod, hogyan!

Kétségtelen tény, hogy a virtuális személyi asszisztensek sok időt takaríthatnak meg, hiszen a segítségükkel egy pillanat alatt rákereshetünk a számunkra fontos információkra, legyen szó akár egy buszmenetrendről vagy épp a jövő heti időjárásról. A felhasználók manapság már többfajta rendszer közül is választhatnak, ott van a Windows-ra elérhető Cortana, az iOS-en használható Siri és az androidosok alapértelmezett assszisztense, a Google Now is.

google-voice-search

 

Ugyan a többiektől eltérően a Now egyelőre nem beszél, ez nem azt jelenti, hogy ne figyelné pontosan, hogy mikor mit mondunk. Ennek az árnyoldala, hogy a neki kiadott parancsokat aztán annak rendje és módja szerint el is tárolja a Google szerverein. A kaliforniai gyártó szerint erre azért van szükség, hogy folyamatosan fejleszthessék a rendszert.

googlehang

Bár a magyarázat logikus, sokaknál kicsaphatja a biztosítékot, ezért a fejlesztők lehetőséget biztosítanak a rögzített parancsok törlésére. Ehhez a Hangtevékenységek oldalra kell menni, itt láthatjuk, hogy az elmúlt időszakban mikre kerestünk és ezeket akár még vissza is hallgathatjuk. A hangfájlok törléséhez nem kell mást tennünk, mint a bal oldali jelölőnégyzet oszlopot kijelölni, majd ezután a fent megjelenő törlés opcióra kattintani.

googlehang2

Ha egyáltalán nem szeretnénk, hogy ilyesfajta fájlokat eltároljon a Google, akkor a jobb felső sarokban lévő három pontra kattintva előhozhatjuk a Beállítások menüpontot, ahol a hangalapú keresések és parancsok mellett lévő csúszkát elhúzva deaktiválhatjuk a funkciót. Természetesen, ha teljes biztonságot szeretnénk, akkor csak az a megoldás, ha egyáltalán nem használjuk ezeket az asszisztenseket.

Forrás: HVG & The IndependentSzólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin